ProProductnieuws

Yuneec introduceert E10T warmtebeeld- en restlichtcamera

Yuneec heeft tijdens de InterDrone Expo in Las Vegas een nieuwe thermische dronecamera aangekondigd, de E10T. De camera bevat zowel een gevoelige RGB sensor als een infraroodsensor. Er komt zowel een lage-resolutie als een hoge-resolutie variant op de markt. De E10T is de opvolger van de CGO-ET thermische camera die Yuneec in 2016 op de markt bracht.

Alternatief voor XT2

Met de introductie van de E10T gaat Yuneec de concurrentie aan met de Zenmuse XT2 van DJI en FLIR. Ook dat betreft een gimbalgestabiliseerde unit met daarin twee sensoren. En net als de XT2 heeft de warmtebeeldcamera van de E10T een resolutie van 640×512 pixels, alhoewel er ook een goedkopere lage-resolutie variant komt met een oplossend vermogen van 320×256 pixels.

De camera is met name bedoeld voor operators die hun drone willen inzetten voor inspecties of voor search&rescue missies. Daarbij komt de combinatie van een zichtbaar licht camera en warmtebeeldcamera goed van pas: naar wens kan er op de controller overgeschakeld worden tussen de twee videostreams en ook is het mogelijk om de twee opnamen gelijktijdig te bekijken middels een picture in picture-functie.

Restlicht en infrarood

De RGB restlichtcamera is geoptimaliseerd voor gebruik bij weinig licht. Daardoor kunnen details opgemerkt worden die met het blote oog niet zichtbaar zijn. De thermische sensor registreert warmtestraling die bijvoorbeeld wordt afgegeven door personen of brandhaarden.

De E10T kan gebruikt worden in combinatie met de H520 hexacopter en het ST16s ground station. Dankzij de HDMI-aansluiting op deze controller kan het live beeld desgewenst ook op een grote monitor getoond worden.

Verkoopprijs en beschikbaarheid

De twee varianten van de E10T komen later dit jaar op de markt. De verkoopprijs van de versie met 320-pixel thermische sensor wordt $ 4.999, de versie met de 640-pixel infraroodsensor gaat $ 7.999 kosten.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier