Gerucht

DJI ontkent Phantom 5-geruchten: ‘dit was maatwerk voor een klant’

Opnieuw zijn er foto’s opgedoken van wat lijkt op een Phantom drone met een camera die voorzien kan worden van verschillende objectieven. Gespeculeerd wordt dat het om een prototype van de DJI Phantom 5 gaat, maar een vertegenwoordiger van DJI ontkent die geruchten en zegt dat het om eenmalig maatwerk ging.

‘Maatwerk voor klant’

De nieuwe serie foto’s dook op via een Chinese Twitteraar die bekend staat om de verspreiding van geruchten, schetsen en al dan niet wazige foto’s van aankomende DJI-producten. Deze keer zijn de foto’s bijzonder duidelijk en tonen een antraciete Obsidian-uitvoering van een Phantom, voorzien van een camera met verwisselbaar lenssysteem. Naar verluidt zou het om een serie lenzen gaan met brandpuntsafstanden van 15, 24, 35 en 50mm.

De claim dat het om een prototype van de Phantom 5 gaat wordt echter met klem weersproken door DJI. Dat meldt de website DroneDJ, die na publicatie van de foto’s een mail ontving van een DJI-medewerker. Volgens de medewerker in kwestie ‘gaat het niet om de Phantom 5’, maar om ‘eenmalig maatwerk voor een klant’.

Verschuiving in productportfolio

Maatwerk of niet, feit is dat DJI onlangs heeft aangekondigd dat de Phantom 4 Pro ‘end of life’ is, wat waarschijnlijk duidt op de aanstaande introductie van een nieuw product. Nu dat de Mavic 2 Pro min of meer de positie van de Phantom 4 Pro heeft overgenomen zal DJI toch met iets nieuws moeten komen, aannemende dat de Phantom-lijn wordt gecontinueerd. Daarbij is de mogelijkheid om lenzen te wisselen natuurlijk helemaal niet zo’n gekke verbetering.

Zoals we in een eerdere analyse van DJI’s productstrategie al schreven heeft er alle schijn van dat DJI stap voor stap een verschuiving doorvoert in haar productportfolio. De mogelijkheden van het topmodel Phantom vindt je nu terug in de Mavic 2, en de Mavic Air heeft min of meer de rol van de oorspronkelijke Mavic Pro overgenomen.

Logisch dus dat een aankomende Phantom een concurrent wordt voor het huidige Inspire-platform, met als voornaamste selling point de mogelijkheid om lenzen te wisselen, al dan niet in combinatie met een Hasselblad-sensor, aangevuld met features als obstakeldetectie rondom en natuurlijk de mogelijkheid om hyperlapses te maken.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier