ProProductnieuws

Tamron brengt lichtgewicht 30x zoomcamera op de markt

Camera- en lenzenfabrikant Tamron heeft een 30x zoomcamera op de markt gebracht die door zijn lage gewicht (360 gram) en compacte ontwerp zeer geschikt is voor gebruik in combinatie met drones. De camera is voorzien van een Sony-sensor met global shutter. De gebruiker moet wel zelf voor een gimbal zorgen.

Digitaal en optisch

Het enorme 30x optische zoombereik van de camera wordt nog eens vergroot door de mogelijkheid om digitaal in te zoomen. De gecombineerde 30x optische zoom en 16x digitale zoom leiden tot een 35 mm equivalent brandpuntsafstand van 2880mm. Dat is genoeg om op kilometers afstand een kenteken te kunnen lezen.

De MP2030M-GS camera heeft weinig last van bewegingsonscherpte dankzij de global shutter sensor. Deze is bovendien ook bij weinig licht in staat om bruikbaar beeld te genereren. De camera filmt in 1080p HD bij maximaal 60 frames per seconde.

30x zoom in de praktijk

De 30x zoomcamera werd in maart van dit jaar aangekondigd en is nu daadwerkelijk verkrijgbaar. Om een idee te krijgen van wat 30x zoom in de praktijk inhoudt, kun je hieronder naar een korte video kijken die werd gemaakt door de Britse transportpolitie.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier