Video

Kijken: 4K dronevideo Spectacular Scotland

Als je droneliefhebbers vraagt welk Europees land vanuit de lucht het meest fotogeniek is, dan is de kans groot dat Schotland in de top-3 antwoorden voorkomt. Niet alleen biedt het land prachtige kustlijnen en rauwe natuur, vaak zorgen de weersinvloeden ook voor sfeerrijke beelden. Zo ook in de video Spectacular Scotland van Luke Bell.

Rondreis

Luke maakt de opnamen voor onderstaande video tijdens een tweeweekse reis door Schotland. Hij deed daarbij flink wat locaties aan, waaronder de kastelen van Eilean Donan, Urquhart en Dunnottar, Loch Ness, de vuurtoren van Neist Point, de stad Edinburgh en de markante Firth of Forth Bridge.

De beelden werden gemaakt met een Sony A6300 op een Zhiyun Crane 2 gimbal en een DJI Phantom 4 Pro. Daarbij werd gefilmd in de hoogste resolutie (Ultra HD 4K), zodat de landschappen in extra veel detail vastgelegd werden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Kijken: 4K dronevideo Spectacular Scotland

  • Heel vet! Ik ga zelf ook voor 9 dagen naar Schotland deze week. Hoe zit het over het algemeen met wetgeving rondom kastelen? Moet je daar echt vergunningen voor hebben of Kun je op afstand prima vliegen? Hoor het graag!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier