Pro

DJI opent trainingscentra in Nederland

Dronevliegers die zich willen bekwamen in dronefotografie of in het uitvoeren van industriële inspecties kunnen binnenkort terecht bij twee DJI trainingscentra in Nederland, in Hoofddorp en in Enschede. Cursisten kunnen ook meteen hun ROC-light ontheffing of RPA-L dronebrevet halen, waarmee ze beroepsmatig aan de slag kunnen.

Eerste centra buiten Azië

De trainingscentra in Nederland maken deel uit van het UTC opleidingsprogramma van DJI. De twee Nederlandse opleidingscentra zijn de eerste campussen van DJI buiten Azië. “Veel industrieën hebben baat bij het gebruik van dronetechnologie in Europa en wereldwijd. DJI wil bedrijven helpen om te profiteren van dronetechnologie, niet alleen via onze hardware- en software-oplossingen, maar ook via educatie en empowerment”, licht Barbara Stelzner van DJI toe.

Voor het verzorgen van de opleidingen heeft DJI een samenwerking gesloten met Space53 en Drone Flight Company. “Het professioneel gebruik van drones staat nog in de kinderschoenen. Dronepiloten moeten al een licentie halen en daar voegen we nu ook een praktijkopleiding aan toe. Daarmee heeft de commerciële dronegebruiker in de Benelux een voorsprong op de rest. En wordt het makkelijker hier een beroep van te maken. De focus van de UTC opleidingen ligt niet op het leren vliegen, maar juist op het leren toepassen van de techniek,” stelt Sander Starreveld van Drone Flight Company.

Twee cursussen

De cursus luchtfotografie omvat de operationele knowhow (bijvoorbeeld basisreglementen voor UAV, productkennis, vluchtplanning en operationele best practices), evenals het creatieve aspect (bijvoorbeeld camerakennis, luchtfotografietechnieken en het postproductieproces). De cursus duurt vier dagen (verspreid over twee weekenden) en kost € 2.150,- (excl. btw).

Het programma voor industriële inspectie biedt de deelnemers de geavanceerde technische en operationele knowhow, evenals kennis en hands-on ervaring rond inspectie van infrastructuren, hoogspanningslijnen, zonnepanelen, brugstructuren en energiecentrales binnen en buiten. Deze opleiding duurt 10 werkdagen en kost € 6.450,- (excl. btw).

Dronebrevet

Aan het einde van elke cursus moeten de deelnemers een kennis- en vluchttest afleggen. Nadat ze de tests met goed gevolg hebben afgelegd, ontvangen ze een certificaat van UTC. De dronefotografie-cursus is inclusief het ROC-light examen. Deelnemers van de inspectietraining ontvangen het Remotely Piloted Aircraft-License (RPA-L) dronebrevet, de uitgebreide variant van het ROC-light theoriecertificaat. Meer informatie over het cursusaanbod is te vinden op www.uastc.com.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier