Video

Kijken: waanzinnige FPV-beelden van Formula Drift

Onlangs vond de Formula Drift Masters European Championship plaats, een wedstrijd waarbij autocoureurs hun bolides zo spectaculair mogelijk over een circuit laten driften. Daar werden deze keer spectaculaire luchtopnamen van gemaakt, met behulp van een racedrone voorzien van de nieuwe GoPro Hero 7 camera.

Racedrone + Hero 7

Verantwoordelijk voor de besturing van de drone was Johnny FPV, geen onbekende naam in het freestyle droneracing wereldje. Het spreekt voor zich dat je flink wat vliegskills moet hebben om een stel driftende rallyauto’s te volgen, en dat de drone in kwestie over flink wat power en wendbaarheid moet beschikken.

De beelden werden opgenomen met de onlangs gelanceerde GoPro Hero 7 Black action cam. Deze camera is voorzien van zeer vooruitstrevende digitale beeldstabilisatie, waardoor je zelfs met een stuiterende en trillende racedrone zeer vloeiende beelden kunt maken, alsof er sprake is van een camera op een gimbal.

Next-level dronevideo

Het resultaat is een next-level dronevideo van de Formula Drift, die zelfs als je niet van autosport houdt de moeite van het bekijken waard is.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier