Gerucht

DJI komt met Mavic 2 Enterprise

Het heeft er alle schijn van dat DJI binnenkort met een Enterprise-uitvoering van de Mavic 2 op de proppen komt. Dat blijkt uit uitgelekte foto’s en een FCC-productlabel. De bedrijfsuitvoering van het toestel zou beschikken over RTK GPS voor extra nauwkeurige navigatie en de mogelijkheid om accessoires toe te voegen.

Accessoires

Dat het Mavic-platform tot heel wat meer in staat is dan alleen het in de lucht brengen van de drone zelf blijkt wel uit de vele 3D-geprinte houders en accessoires die in de afgelopen 2 jaar voor de Mavic Pro beschikbaar kwamen, onder andere voor de bevestiging van 360 graden camera’s en thermische sensoren.

Blijkbaar ziet DJI wel brood in de bedrijfsmatige inzet van de nieuwe Mavic 2, reden om zelf een variant voor professionele gebruikers te ontwikkelen: de Mavic 2 Enterprise. Het meest in het oog springend is de mogelijkheid om eenvoudig accessoires en andere sensoren aan de drone te bevestigen, zoals blijkt uit niet-officiële productfoto’s die op internet circuleren.

RTK GPS

Maar ook de drone zelf zou aangepast zijn aan de wat strengere eisen van Enterprise-gebruikers. Denk aan real time kinematic (RTK) GPS voor storingsvrije en centimeternauwkeurige navigatie en extra sterke motoren in combinatie met wat grotere accu’s ten behoeve van de aandrijving.

Lancering

Als mogelijke lanceerdatum voor de Mavic Enterprise wordt de conferentie Airworks 2018 genoemd, een jaarlijks evenement voor professionals in de dronesector. Mogelijk brengt DJI zelf ook een aantal add-ons op de markt, waaronder een IR stroboscoop en een speaker.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier