Incident

Nederlandse toeristen opgepakt na dronevlucht boven Sevilla

Twee Nederlandse toeristen zijn aangehouden nadat ze hun drone boven het oude centrum en de kathedraal van Sevilla hadden laten vliegen. De Nederlanders lieten de drone vanuit hun hotelkamer opstijgen. De dronevlucht eindigde met een onvoorziene landing op het dak van de kathedraal, nadat ze het contact met de drone verloren hadden. Tegenover de politie verklaarde het stel dat ze geen idee hadden dat ze iets verkeerd deden.

Onwetend

De bestuurders van de drone, beiden tussen de 25 en 30 jaar oud, verklaarden op meerdere plaatsen in Europa opnamen gemaakt te hebben met hun drone. Het stel zegt geen idee te hebben dat ze iets verkeerd deden, “omdat het in Nederland ook toegestaan is om recreatief met een drone te vliegen.”

Het duo is blijkbaar niet op de hoogte van het feit dat je in bijna geen enkel Europees land boven bebouwing mag vliegen. Die onwetendheid kan de jeugdige dronepiloten duur komen te staan, want op een overtreding van de luchtvaartwet staat in Spanje een bekeuring van tussen de 600 en 30.000 euro.

Contact verloren

De politie kon het stel aanhouden nadat hun drone het contact met de zender verloor en het duo zich meldde bij de kathedraal van Sevilla omdat hun toestel volgens hun app daar ergens automatisch geland moest zijn. De beveiligingsdienst seinde daarop de politie in.

(bron: Diario de Navarra)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier