DIY

Doe-het-zelver knutselt pingpongdrone in elkaar

Kun je de aansturing van een drone dusdanig hacken dat je deze als vliegend pingpongballetje kunt gebruiken? De vraag stellen is ‘m beantwoorden, dacht doe-het-zelver Shivani Salian. Middels een setje sensoren voor obstakeldetectie en wat programmeerwerk kreeg ze het voor elkaar om een kleine drone van pingpongbatjes af te laten bewegen.

Ervaring opdoen

Naar eigen zeggen wilde Shivani wat meer ervaring opdoen met infraroodsensoren voor het detecteren van objecten. Ze besloot om spelenderwijs een drone te bouwen die afgestoten zou worden door tafeltennisbatjes, zodat je er een spelletje dronepingpong mee zou kunnen spelen.

Als basis voor het experiment nam Shivani een standaard klein formaat quadcopter. Voor de aansturing koos ze voor een PlutoX-controller, aangezien deze geprogrammeerd kan worden via het open source Cygnus IDE. Voor de detectie van de batjes werd aan weerszijden van de drone een IR-detector geplaatst.

Missie geslaagd

Het resultaat kun je in onderstaande video bekijken. De drone is inderdaad als een soort van vliegende pingpongbal heen en weer te sturen. Voor wie ook zijn eigen tafeltennisdrone wil bouwen: meer instructies en aanwijzingen vind je op diydrones.com.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier