Video

Kijken: prachtige beelden van Canada in ‘At Home Outdoors’

Je hebt mensen die op vakantie gaan en je hebt mensen die op vakantie gaan met een drone en een camera, en daar gedurende de hele reis niet vanaf kunnen blijven. Filmmaker Sebastian Linda is zo iemand. Gelukkig maar voor ons, want daardoor kunnen we genieten van deze prachtige beelden van een campertrip door Canada.

Roadtrip met professionals

In de video krijg je in drie minuten de weerslag te zien van een roadtrip die in totaal drie weken duurde. Ok, aan het maken van de video kwamen professionele videomakers en modellen te pas, dus het niet zo gek dat je mond openvalt bij het bekijken van de beelden, maar toch: met een beetje creativiteit en een prachtig land als decor kun je met de juiste tools en editing skills pareltjes zoals deze video maken.

Zoals wel vaker met dit soort video’s maakt de montage de beelden extra spectaculair. De overgangen zijn echt next level en de talloze slowmotion en hyperlapse-effecten zorgen voor een unieke beleving, om over de soundtrack en het sound design nog maar niet te spreken. Maar voel je niet overweldigd door de special effects: het gaat uiteindelijk om het onderwerp, niet om de techniek.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “Kijken: prachtige beelden van Canada in ‘At Home Outdoors’

 • Ha Wiebe, inderdaad prachtige beelden! Het is ook een prachtig gebied. Deze beelden van de winter zijn super. Ik ben daar deze zomer geweest en ik heb BEWUST de drone thuis gelaten. Vooraf veel informatie ingewonnen en bekeken waar wel of niet gevlogen mag worden. In de Nationale Parken dus niet, het is verboden om daar met drones te werk te gaan. Overal staan ook borden met no fly zone. Hoge boetes en zelfs celstraffen worden er aangegeven door de lokale autoriteiten.
  Dus ik ben wel benieuwd of deze filmmaker alles goed geregeld heeft, vergunning en eventueel op pad met een local nature ranger. Kun je daar iets meer over vertellen? Is wel een item in je posts. Keep in touch.

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Hallo Hans, het is voor mij vrijwel onmogelijk om bij iedere video die ik tegenkom te checken of deze conform de regelgeving is gemaakt. Waar ik vooral op let bij het doorplaatsen van video’s op Dronewatch is of er niet overduidelijk regels zijn overtreden (denk aan vliegen boven bebouwing of nabij een vliegveld) en/of video’s waarbij de veiligheid van anderen in het geding is geweest (vliegen boven mensen, wegen). Inderdaad is in veel landen het dronevliegen in natuurgebieden aan banden gelegd, maar wellicht is deze video niet in die gebieden opgenomen of had men er een vergunning voor. Tot slot: het is niet mijn taak om ‘politieagentje’ te spelen, zeker niet internationaal. Het is aan de handhavers in de betreffende landen om toe te zien op het naleven van de lokale droneregels.

   Beantwoorden
 • Jammer, geen reactie(s), ondanks de mooie film en met mijn goede bedoelingen…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier