Nieuws

Timor Steffens winnaar van Drone Masters 2018

In de finale van het tv-programma Drone Masters 2018 is danser en choreograaf Timor Steffens als winnaar uit de bus gekomen. Presentatrice en actrice Tanja Jess behaalde de tweede plaats. In het programma namen zeven bekende Nederlanders het tegen elkaar op en moesten met hun drone verschillende opdrachten uitvoeren.

Inceptionfoto en videoclip

Voor de finale-opdracht moesten de twee resterende kandidaten een Inception-achtige dronefoto van het Rijk der Duizend Eilanden bij Broek op Langedijk maken, plus een videoclip voor aankomende zangtalenten uit het programma House of Talent. Steffens wist zowel de foto-opdracht als de video overtuigender uit te voeren dan Jess, die naar eigen zeggen überhaupt niet verwacht had zover te komen in het programma.

Voor het uitvoeren van de opdrachten hadden de kandidaten steeds de beschikking over verschillende typen drones, waaronder de Mavic Air, Phantom 4 Pro en Inspire 2 van DJI. De foto-opdracht in de finale werd uitgevoerd met de onlangs verschenen Mavic 2 Pro. In het begin werden de kandidaten bijgestaan door Wiebe de Jager van Dronewatch, die ook als jurylid was verbonden aan het programma, samen met regisseur en filmmaker Tim Oliehoek.

De presentatie van Drone Masters was in handen van voormalig judoka Dennis van der Geest. De kandidaten die gedurende het programma afvielen waren tv-chefkok Rudolph van Veen, kickbokser Remy Bonjasky, boerin Bertie Steur, acteur Tim Haars en actrice Fockeline Ouwerkerk. De afleveringen zijn terug te kijken op de website van SBS6.

In de ban van de drone

Leuk detail om te vermelden is dat alle drones het programma hebben overleefd, op twee reparaties na. Achter de schermen keek een onafhankelijk instituut mee of de drones veilig en volgens de regels werden ingezet. Op een enkele kandidaat na verklaarden alle BN’ers in de ban te zijn geraakt van drones en vliegen in de eigen tijd nog regelmatig met hun drone.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier