Video

Kijken: Blue Cruise langs Turkse Rivièra, gefilmd met Mavic Air en Hero 7

Ik ga op reis en ik neem mee: mijn drone. In het geval van Turkije moet je niet een al te grote drone meenemen, want alleen drones tot 500 gram hoeven niet geregistreerd te worden. Voor de opnamen van een Blue Cruise aan boord van een traditionele gulet langs de zuidwestkust van Turkije was de keuze om een DJI Mavic Air mee te nemen dan ook snel gemaakt. Samen met een GoPro Hero 7 levert dat mooie beelden op.

Mavic Air en Hero 7

Als droneliefhebber check je als je over de grens op vakantie natuurlijk als eerste wat de mogelijkheden zijn om je drone te gebruiken in het land van bestemming. Zo ook in mijn geval, om een relaxte vaarvakantie langs de Turkse Rivièra vanuit de lucht vast te leggen. Wat blijkt, in Turkije mag je als buitenlander gewoon met een drone vliegen, als die maar minder weegt dan 500 gram. Dan kom je met een Mavic Air (gewicht: 430 gram) prima uit. (Zwaardere drones moeten geregistreerd worden en dat kan alleen als je Turks staatsburger bent.)

Om ook leuke onderwaterbeelden te kunnen maken besloot ik om de nieuwe GoPro Hero 7 Black mee te nemen. Het voordeel van deze camera is dat deze waterproof is tot 10 meter diep, in staat is om super slow motion opnamen te maken (200 fps in full HD), en voorzien is van een elektronische beeldstabilisatie die een gimbal overbodig maakt. Dat laatste is met name handig als je even snel vanuit de hand stabiele videobeelden wilt maken.

Op en rond de boot

De opnamen werden vooral op en rond de boot gemaakt, in overleg met de kapitein deed ik dat ook tijdens het varen. Zo lang je maar rekening houdt met de verplaatsing van de boot tijdens het opstijgen en landen gaat dat prima. De GoPro Hero 7 levert net als de Mavic Air een zeer acceptabele beeldkwaliteit op. Het is ongelooflijk dat je met zo’n kleine ‘productiestudio’ video’s als deze kunt maken!

Voor wie het leuk vindt: op mijn Instagramaccount vind je nog wat dronefoto’s die ik tijdens de cruise heb gemaakt.

Ideaal voor op reis: DJI Mavic Air en GoPro Hero 7
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier