#advPro

‘Onze drone command vehicle is een rijdende totaaloplossing’

Een snelle en professionele inzet van drones door multidisciplinaire teams vraagt in de praktijk vaak om uiteenlopende apparatuur, zoals computers voor de verwerking van informatie, grote beeldschermen om met meerdere mensen een operatie te kunnen volgen, tot oplaadstations en apparatuur voor radiocommunicatie. Dat alles is aanwezig in de nieuwe drone command vehicle van Skytools. Het voertuig voorziet ook in dronedetectie.

Binnen 2 minuten een ‘eye in the sky’

Volgens Marko van Es van Skytools is er vanuit de markt steeds meer behoefte aan totaaloplossingen als het gaat om de professionele inzet van drones. “Veel mensen kennen Skytools als leverancier van drones en randapparatuur. Maar vaak blijkt dat veel klanten veel meer nodig hebben dan alleen een drone en een camera. Ze willen een professionele operatie uitvoeren en daar komt van alles bij kijken. Vandaar dat we deze drone command vehicle hebben laten ontwikkelen, het is echt een rijdende totaaloplossing.”

De uitrusting van de commandowagen werd samengesteld op basis van marktvragen die regelmatig bij Skytools binnen komen. Van Es: “Zo hebben we een PowerLine-systeem geïntegreerd in het dak van het voertuig. Binnen twee minuten na aankomst kunnen we een drone aan een kabel laten opstijgen, die vervolgens onbeperkt in de lucht kan blijven. Dat is ideaal voor bijvoorbeeld verkeersmonitoring of toezicht tijdens evenementen.”

Schermen en communicatie

Maar daar blijft het niet bij. “Bij drone-operaties kijken er vaak meerdere mensen mee. Niet alleen de piloot moet goed beeld hebben, ook klanten of specialisten moeten mee kunnen kijken. Daartoe hebben we een aantal grote beeldschermen geïntegreerd in het voertuig. Daarnaast zijn er een paar krachtige computers ingebouwd die bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden om op locatie al data te verwerken.”

Ten behoeve van de onderlinge communicatie of eventueel de communicatie met een luchtverkeersleiding is er voorzien in portofoons en een radiomast die voldoet aan de eisen voor RT in gecontroleerd luchtruim. Ook is het mogelijk om een live videostream op te zetten middels een dubbele 4G-verbinding. Met het oog op de stroomvoorziening op locatie is de bus tot slot uitgerust met een 230v generator.

Maatwerk voor professionals

Volgens Van Es is de command vehicle bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld de beveiliging van evenementen, waar ook ongewenste drones geweerd moeten worden. “Het voertuig is daartoe voorzien van DJI’s AeroScope systeem. Daarmee zien we in een straal van 20 kilometer 80% van de drones vliegen. We verwachten dan ook dat de beveiligingsindustrie veel interesse zal hebben in dit voertuig. Maar ook voor heel andere toepassingen zoals inspectiewerk en mapping is het command vehicle ideaal.”

“Met deze drone command vehicle laten we zien dat Skytools zich meer en meer richt op maatwerk voor professionele gebruikers. Denk aan hulpdiensten, beveiligingsbedrijven en partijen die zich bezighouden met monitoring en inspectiewerk. Wie de bus met eigen ogen wil zien is van harte welkom bij onze stand op de Amsterdam Drone Week, in de laatste week van november. Skytools is partner van dit evenement.”

Skytools verhuurt en least drones en accessoires aan zelfstandige drone-operators en aan bedrijven die drones willen inzetten in hun werkprocessen zonder daarbij zelf te hoeven investeren in systemen en onderhoud. Skytools adviseert daarbij over de juiste strategie om de gewenste doelen te bereiken en verzorgt ook trainingen en opleidingen. Voor meer informatie: www.skytools.com.

Avatar foto

Adverteerder

Af en toe lees je op Dronewatch gesponsorde artikelen of advertorials, afkomstig van (of geschreven in opdracht van) externe partijen. Ben je ook geïnteresseerd om een advertorial te plaatsen op Dronewatch? Neem dan contact op.

1 gedachte over “‘Onze drone command vehicle is een rijdende totaaloplossing’

  • Straks heeft de overheid ook zulke busjes en dan mag je helemaal niks meer.. 🙁

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier