Review

Torvol Drone Adventure Backpack review

Een goede backpack is misschien wel het meest essentiële accessoire voor je drone(s). Je wilt je kostbare apparatuur natuurlijk goed beschermd van A naar B vervoeren, en dan liefst op een manier dat je er snel bij kunt en het geheel ook nog eens comfortabel gedragen kan worden. Het Nederlandse bedrijf Torvol timmert hard aan de weg om aan deze wensen te voldoen. In deze review bespreek ik de Drone Adventure Backpack, een rugtas die werd ontwikkeld voor beeldmakers.

De Drone Adventure Backpack van Torvol

Nederlandse roots

Zoals je misschien weet ga ik regelmatig in binnen- en buitenland op pad om drone-opnamen te maken. Dat betekent dat ik flink wat loop te sjouwen met apparatuur. Omdat ik regelmatig de natuur in trek gaat mijn voorkeur uit naar een stevige backpack, die voldoende ruimte biedt voor alles wat ik onderweg nodig heb: de drone(s) zelf, accessoires zoals extra accu’s, filters, chargers, soms een laptop, en dan liefst nog met ruimte voor eten en drinken, een jas en wat andere benodigdheden voor onderweg.

Voor een recente trektocht door de bergen besloot ik om de Drone Adventure Backpack van Torvol uit te proberen. Torvol is een bedrijf van Nederlandse origine, dat begin 2017 werd opgericht door Ramon Schelwald. Het productteam van Torvol heeft de ambitie om met de ideale backpacks voor droneliefhebbers op de markt te komen. Het huidige assortiment bestaat uit diverse backpacks en accessoires, gericht op drie doelgroepen: droneracers, dronefotografen en freestylers.

Backpack voor avonturiers

De Drone Adventure Backpack (adviesverkoopprijs: € 199,-) is een backpack uit de Imaging-serie van het bedrijf. Alhoewel de backpack eigenlijk bedoeld is voor het vervoeren van een drone van het formaat DJI Phantom (plus de nodige accessoires) besloot ik om er een andere set mee te vervoeren, bestaande uit twee Mavic 2’s (de Pro en de Zoom), de bijbehorende controllers, extra accu’s, en een systeemcamera met objectief.

Zowel de twee drones als accu’s, controllers en de systeemcamera passen met gemak in het hoofdvak van de tas. De verschillende apparaten blijven netjes van elkaar gescheiden door de verplaatsbare tussenschotten. In de zijvakken is voldoende ruimte voor een klein statief en een waterfles. Klein grut zoals kabeltjes en geheugenkaartjes kan in de zijvakken worden opgeborgen; één van de zijvakken is voor dat doel zelfs voorzien van allerlei afsluitbare compartimenten. De (15”) laptop past met gemak in een eveneens afsluitbaar compartiment aan de rugzijde van de backpack.

Er is voldoende ruimte voor twee Mavic 2’s, een systeemcamera en nog wat accessoires

Volop opbergruimte

Opvallend aan de Adventure Backpack is het grote opbergvak aan de bovenzijde van de tas. Dit vak bleek ideaal voor het opbergen van wat minder vormvaste zaken zoals proviand en jas. Met twee druksluitingen kun je het vak afsluiten, en daarna zorgt een gesp ervoor dat je het vak strak aan kunt trekken. Eén van de druksluitingen liet na een paar dagen intensief gebruik los, maar volgens Torvol wordt er gewerkt aan een verbeterde bevestiging. Handig is dat de backpack wordt geleverd met een raincoat: die kwam goed van pas tijdens een regenachtige dag.

Alhoewel de backpack nogal fors is, kun je deze toch comfortabel dragen, dankzij de padding op de binnenzijde van de tas. Middels verstelbare gespen kun je de tas precies op jouw lengte en omvang afstemmen. Wat mij betreft had de padding aan de weerszijden van de heupgordel iets verder mogen doorlopen, nu zat de heupgordel iets te strak rond m’n heupen, iets wat na verloop van tijd een beetje begon te irriteren.

Dankzij de meegeleverde rain cover is je apparatuur goed beschermd tegen natte weersomstandigheden

Conclusie

Na een week met de Drone Adventure Backpack op m’n rug door de bergen te hebben gelopen kan ik wel stellen dat ik de tas heb onderwerpen aan een ultieme praktijktest, die de backpack wat mij betreft glansrijk heeft doorstaan. Afgezien van de loslatende druksluiting en de ietwat irriterende heupgordel is de Drone Adventure Backpack een ideale tas voor outdoor beeldmakers die niet alleen hun drone(s) maar ook flink wat andere spullen willen meenemen.

Goed om te vermelden is dat Torvol al heeft aangegeven te werken aan verbeteringen in het ontwerp. Ook komt er een versie van de backpack op de markt die speciaal bedoeld is voor het vervoer van kleinere drones, zoals de Mavic.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Drone Adventure Backpack
Author Rating
41star1star1star1stargray
Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

5 gedachten over “Torvol Drone Adventure Backpack review

 • Brigitte van Roon

  Hoi Wiebe,
  wat een onwijs mooie backpack. Ik gebruik nu een gewone rugzak en kan zeggen dat dat ongeorganiseerd is. Deze Drone Adventure Backpack van Torvol zal een overzicht geven en direct kan pakken wat ik nodig heb.
  Ikzelf ben een startende drone piloot met Roc-light, misschien kunnen we er samen eens op adventure gaan met deze prachtige backpack 😉

  Beantwoorden
 • Toffe rugzak een hebbeding onder de drone fanaten

  Beantwoorden
 • Ruben Peeters

  Hey

  Ik vlieg al een jaartje met mijn drone en ben opzoek naar een rugzak. Ik wou deze unieke kans niet laten schieten.

  Alvast bedankt

  Beantwoorden
 • Precies de backpack die ik zoek. Ruimte voor een drone (Mavic Pro) + een DSLR camera. Ik ben juist op zoek naar een backpack met wat extra ruimte voor eten/drinken en wat kleding zodat je al je spullen voor de hele dag in 1 tas kan stoppen. Ik ga komende november 3.5 week naar Zuid-Afrika dus ik kan de backpack goed gebruiken en uitproberen/testen. Nu is de planning om elke dag met de Mavic Pro tas + rugzak op stap te gaan. Het zou ideaal zijn om 1 rugzak te hebben waar alles in kan. Insta: hh.travel

  Beantwoorden
 • Hoi Wiebe de Jager,

  Dit is een mooie en praktische tas van Torvol! Gaaf dat Torvol ook gedacht heeft aan de avontuurlijke dronepiloten. Graag duik ik de natuur in met mijn drone, DSLR en statief. Daarnaast heeft deze tas ruimte voor een laptop, en is ook nog waterafstotend. Zo heerlijk dat nu alles in één tas kan! Met de Torvol drone advanture backpack, kan mijn avontuur als beginnende dronepiloot beginnen.

  Insta: sfoto.nature

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier