Video

Kijken: Wonders of Yangshuo (China)

Wie vorig jaar de finale van het Dutch Drone Film Festival heeft gevolgd kent de naam Daan van Reijn misschien nog wel: hij sleepte met zijn dronevideo Beautiful Bali toen de publieksprijs in de wacht. Onze verwachtingen waren dan ook hooggespannen toen we vernomen dat Daan onlangs richting China trok, om daar een nieuwe video op te nemen. Het resultaat is adembenemend.

Karstgebergte

Het stond al lang op Daans wensenlijstje om een keer het bijzondere karstgebergte in de provincie Guangxi vast te leggen. Ter hoogte van Guilin meandert de rivier Li daar door de sprookjesachtige bergen van Yangshuo. Op de rivier wordt nog altijd op traditionele wijze gevist, door vissersmannen die vanaf gammele bootjes hun netten uitwerpen, daarbij vergezeld door illustere aalscholvers. En de manier waarop boeren de omliggende akkers bewerken is al net zo fotogeniek.

Helaas was de net gelanceerde Mavic 2 begin september nog niet goed verkrijgbaar, vandaar dat Daan z’n oude vertrouwde Mavic Pro – voorzien van PolarPro filters – meenam, met een CrystalSky op de controller. Voor het maken van de grondbeelden gebruikte Daan een Sony a7III met 24-70MM Zeiss objectief. Voor het stabiliseren van de camera werd een Zhiyun Z1 Crane ingezet. De timelapses werden geschoten met een Sony a6500, eveneens met een Zeiss objectief.

De video is internationaal goed ontvangen: kort na publicatie op Vimeo kreeg deze al het predicaat ‘Staff Pick’. De video werd ook uitgelicht door Condé Nast Traveler, SkyPixel en Aerial Video Awards. Via-via vernam Daan dat de video zelfs op tv was uitgezonden door Al Jazeera, helaas zonder dat eerst aan de maker te vragen. Ook op Chinese websites wordt de video veelvuldig gedeeld.

Drone bijna kwijt

Het had trouwens niet veel gescheeld of Daan was zonder drone teruggekeerd uit China: “De drone is ook gecrasht en weer teruggevonden! Ik vloog volle vaart achteruit tegen een boom in een vallei en per toeval heeft een boer ‘m gevonden. Zoals je weet had ik graag de nieuwe Mavic 2 Zoom meegenomen maar die was net nog niet geleverd. Dan was de drone met achtersensoren nooit gecrasht! :)”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier