GeruchtPro

DJI komt met add-ons voor de Mavic 2

Tijdens de AirWorks 2018 conferentie die volgende week plaatsvindt in de Texaanse stad Dallas zal DJI een aantal add-ons introduceren voor de Mavic 2. Hoogstwaarschijnlijk passen die alleen op een Enterprise-uitvoering van het toestel, die dan ook meteen wordt aangekondigd. Dat valt af te leiden uit de ‘For the frontiers’-uitnodigingen die DJI heeft verstuurd.

Mavic 2 Enterprise

Her en der circuleren er al enige tijd geruchten dat DJI met een Enterprise-editie van de Mavic 2 gaat komen. Niet alleen lekten er foto’s uit die voeding gaven aan deze geruchten, ook bleek onlangs dat DJI een typegoedkeuring voor het aankomende toestel heeft aangevraagd bij de Amerikaanse keuringsinstantie FCC.

Dat de Mavic 2 Enterprise geïntroduceerd gaat worden heeft DJI nu zelf min of meer verklapt, door verschillende uitnodigingen rond te sturen met daarin geheimzinnige visuele hints verwerkt. Wie die afbeeldingen opent in Photoshop en vervolgens gaat spelen met de schaduwdetails ziet vanzelf veel meer van de nieuwe producten dan misschien de bedoeling was.

Multifunctionele add-ons

Na bewerking tonen de uitnodigingen namelijk twee verschillende add-ons die voorzien zijn van een mount die op eerder uitgelekte foto’s al te zien was. Om wat voor add-ons het precies gaat is nog niet duidelijk: er is mogelijk sprake van stereo- of 360º camera’s en een thermische cameramodule, ook is er geopperd dat er een luidspreker komt en een ledlamp voor nachtelijke operaties.

Met de add-ons en de Mavic 2 Enterprise zou DJI zich verder willen invechten in de snel groeiende markt voor zakelijke dronetoepassingen. Daarbij zijn compacte en lichtgewicht drones zoals de Mavic 2 in het voordeel, aangezien deze inherent veiliger zijn dan grote systemen, relatief lange vliegtijden bieden en eenvoudig zijn te vervoeren en bedienen.

Om de add-ons op de drone te bevestigen heeft DJI naar het zich laat aanzien een speciale Mavic 2-mount ontwikkeld, die mogelijk ook voorziet in gegevensoverdracht van de add-on naar de drone. Als dat inderdaad het geval is, dan zou de Mavic 2 van DJI kunnen uitgroeien tot een zeer multifunctioneel platform dat interessant is voor uiteenlopende groepen zakelijke gebruikers.

Een eerder uitgelekte afbeelding van de Mavic 2 Enterprise

Anafi Work

Niet alleen DJI richt zich op deze markt. Parrot introduceerde kortgeleden een zakelijke uitvoering van haar compacte Anafi drone, de Anafi Work. Hardwarematig is die exact gelijk aan de gewone Anafi, alleen krijgt de gebruiker er een extra accu en een jaarabonnement op Pix4Dmodel bij. De Anafi onderscheidt zich verder door het feit dat de camera niet alleen 90º naar beneden, maar ook 90º omhoog kan draaien.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier