Kijken: Trektocht door de Lungau, gefilmd met Mavic 2 Pro en Zoom

Houd je van wandelen en kun je mooie berglandschappen wel waarderen? Dan is deze travel video van een meerdaagse trektocht door de regio Lungau iets voor jou. Zoals je in de video kunt zien is de Lungau niet voor niets uitgeroepen tot Unesco Biosfeergebied. Naast ruige bergtoppen tref je er vooral lieflijke alpenweiden, gezellige boerendorpjes, ongerepte bossen en kristalheldere bergmeren aan.

Salzburgerland

De Lungau is ten zuiden van het Tauern-massief gesitueerd. Dat betekent dat de regio relatief veel zon ontvangt en tot laat in de herfst een walhalla is voor bergwandelaars die er hun hand niet voor omdraaien om ’s ochtends in een dal te beginnen om ’s middags bij een piek te belanden. Maar ook ’s winters is het gebied in trek bij sportievelingen, er zijn namelijk een aantal moderne skigebieden te vinden.

In deze video staat het bergwandelen centraal. Vanaf de Prebersee liep de route langs Lessach, Gumma, Hintergöriach, Gensgitsch, Grabendorf, Weisspriach, Fanninghöhe, Moserkopf, Mauterndorf en tot slot de Speiereck, de hoogste berg van het traject. Deze route is in 7 dagen prima te voet af te leggen.

Mavic 2 Pro en Zoom

Voor het maken van de video werden beide varianten van de Mavic 2 uit de kast getrokken, de Pro en de Zoom. Het merendeel van de aerial shots werd gemaakt met de Pro, waaronder een hyperlapse opname. De Zoom werd gebruikt voor het dollyzoom-shot, een tweede hyperlapse en de opname van het bergmeertje. Voor de grondopnamen werd een Panasonic GH5 gebruikt.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Kijken: Trektocht door de Lungau, gefilmd met Mavic 2 Pro en Zoom

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!