#advPro

Heb je een vraag over de professionele inzet van drones? #vraaghetNLR

De meeste professionele dronevliegers lopen in de praktijk tegen allerlei vragen aan, variërend van onduidelijkheden over regelgeving tot operationele uitdagingen of technische vraagstukken. Om zakelijke dronevliegers verder op weg te helpen lanceert het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum in samenwerking met Dronewatch de vraag- en antwoordcampagne #vraaghetNLR. Heb je een vraag, leg die dan voor aan NLR en wie weet wordt deze kosteloos door een NLR-expert beantwoord.

Dronecentrum

Bij NLR wordt steeds meer de focus gelegd op de groeiende sector van de onbemande luchtvaart. Dat uit zich in allerlei innovatieprogramma’s, de ontwikkeling van opleidingen, diensten op het vlak van toestelkeuringen en certificatie, en sinds kort de vorming van een intern drone-expertisecentrum waar de expertise en faciliteiten uit alle relevante afdelingen van NLR in zijn samengebracht.

Om zijn diensten in de toekomst beter af te kunnen stemmen op de wensen van de Nederlandse dronesector heeft het NLR in samenspraak met Dronewatch het idee opgevat om een vraag- en antwoordserie (FAQ) te ontwikkelen, gericht op professionele gebruikers van drones. Lezers van Dronewatch die rondlopen met een prangende vraag kunnen deze via Dronewatch, die de vragen verzamelt, clustert en prioriteert, voorleggen aan de experts van NLR. In eerste instantie zullen er de komende maanden in totaal zes vragen worden beantwoord en gepubliceerd op Dronewatch.

Categorieën

Aan wat voor vragen moet je denken? In principe kunnen de vragen zeer uiteenlopend van aard zijn, maar het idee is dat vragen gesteld worden in de hoek van beleid/regelgeving, opleidingen/toestelkeuringen/operations manual, payloads & toepassingen (inspectie/thermografie/lidar), vluchtvoorbereiding/operationeel en vliegen in CTR gebieden / Natura 2000. Maar ook vragen die niet in deze categorieën vallen kunnen ingediend worden, zolang ze maar te maken hebben met de professionele inzet van drones in Nederland.

NLR kan natuurlijk alleen die vragen beantwoorden die binnen hun expertisegebieden liggen. Verwacht niet dat NLR iets kan veranderen aan bijvoorbeeld de regelgeving (maar NLR kan wel zaken agenderen bij relevante beleidsmakers). NLR en Dronewatch garanderen dat de opgegeven bedrijfsinformatie en gestelde vragen vertrouwelijk behandeld worden. Bij publicatie van een antwoord wordt vooraf contact opgenomen met de vraagsteller.

Stel je vraag aan NLR!

De experts

De experts die de binnenkomende vragen zullen beantwoorden zijn:

Henk Hesselink – Beleid & regelgeving
Henk is expert op het gebied van beleid, luchtruim integratie, U-Space en regelgeving. Hij coördineert ook de nationale onderzoeksagenda drones.

Matthijs van Essen – Opleiding, keuring toestel, operationeel handboek
Matthijs is theorie-instructeur vluchtvoorbereiding, drone keurmeester en vlieger van NLR’s drone-systemen, zowel rotary als fixed wing.

Martijn Roelofsz – Payloads en toepassingen
Martijn is expert op het gebied van systeemontwerp en integratie van drones, inclusief fixed wing.

Jasper van der Vorst – Vluchtvoorbereiding & operationeel
Jasper is expert op het gebied van vluchtvoorbereiding van complexe vliegoperaties. Hij is NLR’s post holder operations en verantwoordelijk voor de supervisie op de vliegers.

Joost Vreeken – Vliegen in CTR gebieden en Natura 2000
Joost is expert op het gebied van regelgeving en veiligheid en is de safety en compliance manager van de NLR RPAS operator organisatie. Hij is actief op het gebied van veiligheidsanalyses en dronevluchten op luchthavens en binnen CTR’s.

Stel je vraag via dit formulier.

Avatar foto

Adverteerder

Af en toe lees je op Dronewatch gesponsorde artikelen of advertorials, afkomstig van (of geschreven in opdracht van) externe partijen. Ben je ook geïnteresseerd om een advertorial te plaatsen op Dronewatch? Neem dan contact op.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier