Video

Kijken: Baikal Ice, winterpracht vastgelegd met een drone

Ok, het is nog lang geen winter, maar toch zie je langzaamaan de winterjassen weer in het straatbeeld verschijnen en moet je thuis de verwarming weer aanzetten om het gerieflijk warm te hebben. Om alvast in de stemming te komen voor écht winterse temperaturen delen we deze week de prachtige video Baikal Ice met je. Ga er even goed voor zitten, want de video duurt wat langer dan we gewend zijn van een gemiddelde dronevideo.

Diepste meer

Het Baikalmeer in zuid-Siberië is het diepste meer ter wereld. Het is ongeveer 600 km lang en op sommige plekken ruim 1.500 meter diep. In de winter ontstaat er een ijslaag op het meer die een dikte tot wel 2 meter kan bereiken.

Soms zijn er bizarre vormen zichtbaar in het ijs als het gevolg van methaangas dat uit de bodem van het meer omhoog komt. Het is dan ook niet toevallig dat het Bajkalmeer populair is bij fotografen en videomakers, vanwege de prachtige blauwe kleuren en de rauwe natuurkrachten die zich er manifesteren.

Natuurbeelden en hovercrafts

Zo ook Youtuber Alex Drone, die een paar dagen geleden een prachtige dronevideo van het Baikalmeer online zette. Naast de indrukwekkende natuurbeelden krijg je ook wat actie te zien in de vorm van snelle hovercrafts die over het ijs scheren. Ook krijg je een indruk van het leven in de omgeving van het meer.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Kijken: Baikal Ice, winterpracht vastgelegd met een drone

  • Minn mening: prachtig, maar wat onrustig beeld door scènes iets te kort gemonteerd

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier