Productnieuws

Gratis download: realistische drone flight simulator van DJI

Ben je in het bezit van een DJI drone, maar nog niet zo heel zeker van je vliegskills? Of ben je op zich al redelijk ervaren, maar zou je graag wat meer oefenen op specifieke scenario’s of weersomstandigheden? Dan is er nu de DJI Flight Simulator. De basisversie van het programma is gratis te downloaden. Je hebt wel een computer nodig die op Windows draait.

Droog oefenen

Net als ‘echte’ piloten kunnen ook dronepiloten dankzij simulatoren oefenen op vluchten zonder dat er daadwerkelijk gevlogen wordt. Inmiddels zijn er al redelijk wat drone flight simulators op de markt (in de DJI Go 4 app zit er zelfs één ingebouwd), maar er zijn maar weinig simulators waarin je bijvoorbeeld kunt oefenen op specifieke missies of toepassingen.

Samen met de introductie van de Mavic 2 Enterprise lanceerde DJI zo’n realistische simulator. Deze kan door beginnende dronepiloten gebruikt worden om hun vliegskills te verbeteren. Gevorderde dronepiloten kunnen kiezen voor meer uitdagende omstandigheden, zoals vliegen bij veel wind of met veel obstakels rondom. Tenslotte kunnen professionele gebruikers oefenen op specifieke missies, zoals het inspecteren van een object of het uitvoeren van een search&rescue operatie.

De simulator stelt je in staat om met bijna alle drones uit het assortiment van DJI te oefenen: de Mavic serie, Phantom serie, Inspire serie, en de Matrice 200 serie. Om de simulatie zo realistisch mogelijk te maken kan de gebruiker verschillende gezichtspunten (point of views) innemen en voorziet het programma in fotorealistische animaties. Je kunt de virtuele drone besturen met je controller, die met een usb-kabeltje verbonden wordt aan de computer. (Heb je een Mavic 2? Dan moet je nog even wachten op ondersteuning voor de Mavic 2-controller.)

Gratis uitproberen

Nieuwsgierig geworden? Je kunt de flight simulator downloaden via de website van DJI. Helaas is de simulator alleen voor Windows pc’s verkrijgbaar. Het goede nieuws is dat er een gratis proefversie gedownload kan worden, maar daarin kun je alleen met de consumentendrones oefenen en is het niet mogelijk om specialistische missies te vliegen. De Enterprise-versie biedt die mogelijkheden wel, en het is zelfs mogelijk om een maatwerkversie te bestellen met daarin voor jouw bedrijf specifieke operaties.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

6 gedachten over “Gratis download: realistische drone flight simulator van DJI

 • Ron van der Linden

  Is deze Simulator ook voor de Phantom 3 series ? Ik denk dat er zeer veel phantom vliegers deze graag willen gebruiken om hun skills te vergroten. Het zou ook bijdragen aan een veiliger luchtruim.
  Besturingsfouten zullen drastisch verminderen en de veiligheid zou enorm toenemen. Dji zou dit voor al zijn modellen toegankelijk moeten maken.

  Beantwoorden
  • Nee alleen voor de Phantom 4 serie maar je Phantom 3 serie controler is wel comfortabel met andere drones die er wel in de simulator staan

   Beantwoorden
 • Frans Nuis

  Ik heb een MAVIC PRO PLATIUM maar met mijn controller gaat het niet werken ??

  Beantwoorden
 • Henk Koster

  Voor de mavic pro werkt de simulator ook (nog) niet. Tenzij er een truc bestaat om de rc aan te sluiten op de juiste manier. Ik heb ergens gelezen dat je er de DJI assistent 2 app voor nodig hebt. Maar het fijne weet ik er niet van. Wie wel?

  Beantwoorden
  • Geert Braam

   Ik heb de simulator geïnstalleerd maar het werkt niet.
   Ik heb Phantom 4 Advanced en een Spark geprobeerd maar er word geen verbinding gemaakt, deze drones staat wel in de lijst die zouden moeten vliegen.
   Als ik mijn Phantom 3 aansluit is er wel verbinding maar je kunt vliegen met horten en stoten, deze staat niet in de lijst.
   Wie heeft een oplossing ?
   P.S., ik ben nieuw lid van Drone Pilots

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier