Nieuws

Komt DJI komt op 28 november met een 360º camera?

Zou de Phantom 5 dan toch nog voor het eind van dit jaar worden aangekondigd? Of gaat het deze keer om een totaal ander product, zoals een 360º camera? Het is gissen geblazen naar aanleiding van een uitnodiging die DJI momenteel rondstuurt voor een event dat op 28 november plaatsvindt in New York. De slogan deze keer is ‘Because life is big’.

‘Groot jaar’

Traditiegetrouw laat DJI op het eerste gezicht weinig los in de uitnodiging. De afbeelding van een soort poolparty in de ruimte laat veel ruimte voor interpretatie. Toen DJI begin dit jaar de Mavic Air aankondigde gaf het bedrijf al aan dat 2018 een ‘groot jaar’ zou worden voor het bedrijf. Als dat betekent dat er naast de Mavic 2 ook nog een opvolger van de Phantom komt, dan is dat beslist geen understatement.

Het gerucht dat de Phantom 5 – met als belangrijkste nieuwe feature verwisselbare lenzen – eraan zit te komen komen doet al veel langer hardnekkig de ronde. Andere geruchten betreffen een nieuwe Osmo, op basis van de Mavic 2 camera’s. Maar de vraag is dan natuurlijk wel waar de slogan ‘Because life is big’ op slaat: zo groot is een Phantom 5 of een Osmo nu ook weer niet.

360º camera?

Heel misschien komt DJI wel met iets heel anders op de proppen. Een gedachten die bij ons opkwam is dat DJI misschien wel met een 360º videocamera gaat komen. Daarmee kun je immers letterlijk alles om je heen filmen en achteraf een beelduitsnede maken, zoals de GoPro Fusion en Insta360 One X camera’s mogelijk maken. Dat maakt een bijzonde close-up registratie van actie dicht bij de grond mogelijk, een metier waar DJI ook veel interesse in heeft. Life mag dan wel big zijn, met een 360º camera leg je alles vast.

Kijken we nog eens goed naar de afbeelding, dan lijkt er wel iets van een fisheyelens in het midden van het zwembad te zitten. Het decor eromheen doet enigszins denken aan een little planet view, een kenmerkende weergave van 360º content. Als we dan bedenken dat een 360º camera in theorie een prima vervanging kan zijn voor een Osmo en ook aan een drone bevestigd kan worden, dan is deze theorie zo gek nog niet.

Wat denk jij dat DJI gaat introduceren? Een Phantom 5, een nieuwe Osmo, een 360º camera of toch iets anders? Laat het weten in de comments!

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier