ProProductnieuws

Parrot introduceert drone-oplossing voor agrisector

De Franse dronebouwer Parrot heeft een dronegebaseerde totaaloplossing gepresenteerd die specifiek werd afgestemd op de agrarische sector. Naast een nieuw ontwikkelde drone met aan boord de Sequoia multispectraalcamera omvat Parrot Bluegrass Fields een cloudgebaseerde mapping app en een desktoppakket voor het analyseren van de opnamen, Pix4Dfield.

Gehele workflow

Het systeem werd ontwikkeld voor akkerbouwers die meer rendement uit hun grond willen halen en de groei van hun gewassen willen monitoren. Volgens Parrot omvat Bluegrass Fields de gehele workflow van vluchtvoorbereiding tot het maken van de opnamen, het analyseren van de beelden en het aanmaken van NDVI-kaarten.

De basis van het systeem wordt gevormd door een nieuw ontwikkelde quadcopter op basis van een koolstoffiber frame, de Bluegrass drone. Deze biedt een vliegtijd van 25 minuten, genoeg om een stuk grond ter grootte van 65 hectare te in kaart te brengen bij een vlieghoogte van 120 meter. Aan boord van de drone is de eerder geïntroduceerde Sequoia sensor verwerkt, die opnamen maakt in vier verschillende lichtspectra. Er is ook voorzien in een voorwaarts gerichte 14 megapixel RGB-camera.

ParrotFields en Pix4DFields

Voor het maken van het vliegplan heeft Parrot een nieuwe app ontwikkeld, de ParrotFields mobile mapping app. Deze app stelt de gebruiker in staat om de grenzen van het te scannen gebied aan te geven, waarna automatisch een vliegplan wordt gegenereerd.

Het analyseren van de gemaakte beelden kan met de Pix4DFields desktop software. Deze helpt om de staat van de gewassen te bepalen en is in staat om taakkaarten te maken voor de tractor die het land gaat bewerken, of exports te maken ten behoeve van agrarische informatiesystemen.

Prijs en beschikbaarheid

Het Bluegrass Fields-pakket omvat naast de drone met geïntegreerde Sequoia camera ook de Skycontroller 2, een backpack, drie batterijen, een setje reservepropellers en een jaarabonnement op ParrotFields en Pix4DFields. De verkoopprijs bedraagt € 4.490,- excl. btw. Het systeem is vanaf eind november te koop via Parrot Business Solutions partners.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier