Video

Kijken: ‘Der Eifelsteig – Weg der Elemente’

In onze serie inspirerende dronevideo’s staat deze week de Eifelsteig centraal, een ruim 300 km lang wandelpad door de Duitse Eifel. Het gebied wordt gekenmerkt door restanten van vulkanische activiteiten, zoals oude kratermeren en lavaformaties. Filmmaker Jonas Freudenberger bracht het gebied en de elementen die het oerlandschap gevormd hebben prachtig in beeld.

Windstil

Voor het maken van de video maakte Jonas gebruik van een Inspire 1 voor de aerial shots en een Red Epic voor de grondbeelden. In totaal waren er 2-3 dagen op locatie nodig, plus 1 dag filmen in de studio.

Het idee was om de natuurkrachten die de Eifel gemaakt hebben tot wat het nu is in beeld te brengen. Dat viel nog niet mee, vertelt Jonas. “Eén van die krachten is wind. We gingen dus naar een plek waar het normaal gesproken altijd waait. Zul je net zien: die dag was het windstil. Uiteindelijk heeft de hele crew lopen wapperen met reflectoren, om alsnog een briesje te verkrijgen.”

Schapen

Ook viel het niet mee om de schapen te filmen. “We gingen om 5:30 ’s ochtends op stap, met de kudde richting filmlocatie. Het is best lastig om schapen goed op beeld te krijgen, want zodra je iets te snel beweegt slaat de kudde op hol en kun je weer opnieuw beginnen. Maar uiteindelijk kregen we het shot zoals we dat in gedachten hadden.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Kijken: ‘Der Eifelsteig – Weg der Elemente’

  • Mooie film, met de juiste apparatuur en budget natuurlijk !
    Als hobbyist kijk ik altijd wel mee hoe er gevlogen wordt voor inspiratie voor m’n eigen video’s

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier