Nieuws

TT Circuit Assen op 5 oktober 2019 in teken van drones

Het racecircuit van Assen is volgend jaar niet alleen het decor voor motorraces en het Truckstar Festival: op 5 oktober 2019 staat het TT Circuit Assen namelijk volledig in het teken van drones. Tijdens een groot outdoor event worden er die dag drone-demonstraties gegeven en drone races gehouden. Ook krijgen bezoekers de kans om zelf met een drone te vliegen.

Grootste outdoor drone festival

Volgens TT Circuit-directeur Peter Oosterbaan sluit het organiseren van een drone-event goed aan bij de ambitie van het Circuit om de nieuwste technische ontwikkelingen te omarmen. Volgens Oosterbaan wordt de impact van drones zelfs groter dan die van internet, aanleiding om het Drone Festival Assen in het leven te roepen.

De organisatie is van plan om het evenement groots aan te pakken. Naar eigen zeggen wordt het event zelfs het grootste outdoor drone festival van Europa. Naast demonstraties door defensie en hulpdiensten zijn er ook drones te zien die pakketten kunnen vervoeren en drones waarmee inspecties worden uitgevoerd.

Het programma biedt naast genoemde demonstraties ook ruimte aan een drietal drone races. Op een centraal drone plein komt er een informatiemarkt waar bezoekers zich kunnen laten bijpraten en kan men zelf ook even vliegen met een drone.

Fun en informatief

Mede-organisator Herman Vaszlovszky van Nanukcase Europe: “De ontwikkelingen die met drones gepaard gaan zijn veelomvattend. Van drones als speelgoed tot drones als vervanger in de logistieke wereld. Een bedrijf als Amazon experimenteert al om drones in te zetten om pakjes te bezorgen. Logistiek gezien is de drone het product van de toekomst, maar daarnaast zijn drones ook gewoon fun. We willen het publiek op een laagdrempelige manier informeren en laten kennismaken met drones en op een spectaculaire manier laten zien wat drones kunnen.”

Relaxen en genieten

De organisatie is in handen van Wake Up Events. Volgens de organisatoren wordt het drone event vooral ook een gezellig festival, waar de bezoeker informatie kan verzamelen, kan relaxen en kan genieten van demonstraties, drones en onderdelen van drones kan kopen, onder het genot van muziek, food & drinks.

Kijk voor meer informatie over het festival op dronefestivalassen.nl.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier