DJI komt op 28 november met Osmo Pocket

Tijdens een productpresentatie op 28 november aanstaande zal DJI naar het zich laat aanzien een nieuwe versie van de Osmo handheld stabilizer presenteren, de Osmo Pocket. Dat blijkt uit uitgelekte foto’s en een eerdere FCC productregistratie. Met de camera lijkt DJI zich te richten op de enthousiaste amateur-videomaker die naast droneshots ook mooi stabiele grondbeelden wil maken.

Mini-camera op gimbal

De foto van wat lijkt op een miniatuurversie van de oorspronkelijke DJI Osmo dook op bij Twitteraar @OsitalV, geen onbekende naam in het dronewereldje. Maar in tegenstelling tot zijn eerdere voorspelling lijkt de Osmo Pocket niet uitgerust te zijn met de Mavic 2 Pro-camera, maar met een miniatuurversie daarvan, qua formaat meer te vergelijken met de camera van de Mavic Air. De camera is gimbalgestabiliseerd, maar mogelijk slechts langs twee assen.

De uitnodiging die DJI eerder rondstuurde hintte al min of meer op een camera voor het vastleggen van shots op de grond. Even dachten wij aan een 360º camera, maar dat vermoeden lijkt incorrect te zijn geweest. In plaats daarvan komt er dus een pocketversie van de Osmo waarmee je niet alleen stabiele videobeelden vanuit de hand kunt maken, maar waarschijnlijk ook 360º panorama’s en nog wat andere trucjes.

Geen Phantom 5

Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat er een Phantom 5 gepresenteerd gaat worden. Alhoewel de geruchtenstroom over deze drone al maanden gaande is, zijn er de laatste tijd maar weinig verdere details of foto’s opgedoken. Ook bevat de ‘Because life is big’ uitnodiging van DJI geen aanknopingspunten die duiden op een nieuwe drone.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier