MarktPro

Skeye overgenomen door Japanse drone-dienstverlener

Het Nederlandse bedrijf Skeye BV is overgenomen door Terra Drone, een Japans bedrijf dat dronediensten aanbiedt op het gebied van inspecties, 3D surveys en mapping. Dankzij de overname wordt Terra Drone één van de grootste aanbieders van dronediensten ter wereld, met meer dan 250 medewerkers in alle continenten.

Dienstverlening uitbreiden

Volgens Terra Drone-CEO Toru Tokushige lag het voor de hand om met Skeye in zee te gaan, gezien de track record en professionaliteit van het bedrijf. “Skeye heeft veel ervaring in de onshore en offshore olie- en gasindustrie, zowel op het vlak van inspecties als 3D onderzoeken. We denken dat Skeye de beste partner is om onze dienstverlening uit te breiden naar Europa en Afrika.”

Pieter Franken van Skeye voegt daaraan toe: “Terra Drone biedt ons een heel scala aan nieuwe technologieën en een globaal netwerk dat we kunnen gebruiken om onze internationale klanten beter van dienst te zijn. Het TerraUTM systeem, mogelijkheden op het gebied van 4G om vluchten over langere afstand uit te voeren, de zelfontwikkelde Terra-LiDAR en software op het gebied van inspecties en mapping zijn slechts een paar voorbeelden van technologieën die deze samenwerking met zich meebrengt.”

Over Skeye

Skeye werd opgericht in 2013 en heeft naast het hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn ook lokale kantoren in België en het Verenigd Koninkrijk. Bij het bedrijf zijn 15 mensen in dienst. Recente projecten betroffen het 3D inmeten van het centrum van de Britse stad Basingstoke, het uitvoeren van een LiDAR-survey op het Nederlandse Caribische eiland Sint-Eustatius en offshore inspecties van platformen voor de kust van Angola.

(bron: persbericht)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier