Productnieuws

DJI lanceert mechanisch gestabiliseerde minicamera Osmo Pocket

Tijdens een evenement in New York heeft dronemaker DJI een miniatuuruitvoering van de Osmo gestabiliseerde handheldcamera aan het publiek getoond, de Osmo Pocket. De gadget wordt gekenmerkt door dezelfde mechanische beeldstabilisatie als waarover de drones van DJI beschikken. De camera zelf lijkt nog het meest op een verkleinde versie van de Mavic 2 Pro-camera en kan in 4K filmen.

Voor innovatieve beeldmakers

DJI is steeds meer een bedrijf dat zich richt op innovatieve beeldmakers, die verder kijken dan drones alleen. Drones voeren nog altijd de boventoon bij het bedrijf, maar afgeleide technologieën zoals de mechanische gimbal zijn inmiddels flink in trek bij filmmakers die vanuit de hand supervloeiende beelden willen maken en in die vraag wil DJI graag voorzien. Je kunt natuurlijk ook een drone in de hand houden en daarmee filmen, maar dat is toch lang niet zo handig als een speciaal daarvoor ontwikkelde gimbal.

De eerste Osmo waar DJI mee kwam betrof een handvat met daarop de Zenmuse X3-camera die ook op de oorspronkelijke Inspire 1 te vinden was. Later kwam daar de Osmo Mobile bij, een stabilizer voor de mobiele telefoon. Voor professionals waren er de Ronin stabilizers en de Osmo Pro. Om ook de onderkant van de markt te bereiken is er nu dus de relatief gunstig geprijsde Osmo Pocket.

4K video, Motionlapse en ActiveTrack

De nieuwe Osmo Pocket borduurt voort op de allereerste Osmo, maar dan in een veel kleiner formaat. Dat heeft DJI voor elkaar gekregen door zowel camera als gimbal flink te verkleinen. Het resultaat is een miniatuur camerasysteem dat makkelijk in je zak past en eenvoudig meegenomen kan worden. Desondanks kan de camera ruim twee uur filmen op één acculading. De bediening verloopt via de nieuwe DJI Mimo-app, waarmee ook video’s bewerkt kunnen worden. Dankzij het ingebouwde schermpje is het niet nodig om de smartphone aan te koppelen tijdens het filmen, maar het kan wel.

Ondanks het geringe formaat zijn er zeer hoogwaardige resultaten te behalen met de Osmo Pocket. Het is mogelijk om met maar liefst 60 fps te filmen in 4K-resolutie en bij een bitrate van 100 Mbps. Daarnaast kan de Osmo Pocket gebruikt worden voor het maken van motionlapse-opnamen, waarbij de camera langzaam draait tijdens het maken van een timelapse. Dat laat zich leuk combineren met de hyperlapse-opnamen die je met de Mavic 2 kunt maken. Een andere feature die we kennen van de drones is ActiveTrack: dan blijft de Osmo Pocket automatisch op het gewenste onderwerp gericht, iets wat vooral actiesporters zal aanspreken.

Panorama’s en night mode

Ook voor fotografen heeft de Osmo Pocket één en ander in petto. Foto’s maken kan in 12 megapixels. Verder is er voorzien in verschillende panoramamodi, waarbij de camera met tussenpauzes steeds een stukje ronddraait, een foto maakt en de uiteindelijke serie automatisch aan elkaar stitcht. Bij weinig light is er de Night Mode, waarbij een lange sluitertijd zorgt voor voldoende belichting en waarbij onscherpte wordt voorkomen door de stabilisatie.

Al met al is de Osmo Pocket een leuke aanvulling voor de amateurfilmer en vlogger die op zoek is naar een compacte camera die gestabiliseerde video-opnamen kan maken en nog wat andere creatieve mogelijkheden biedt. Daarmee begeeft DJI zich min of meer op het domein van GoPro, waarvan de laatste generatie camera’s ook voorziet in beeldstabilisatie, maar dan digitaal.

Prijs en beschikbaarheid

De Osmo Pocket is per direct leverbaar via de webwinkel van DJI. De verkoopprijs is € 359,-. Via de webshop van DJI zijn binnenkort ook de nodige accessoires te bestellen, zoals een selfiestick voor de Osmo Pocket.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier