Video

Kijken: Tirol – Over the Wilderness

De maand december is aangebroken, de meteorologische winter is ingegaan en veel wintersporters onder ons hebben ongetwijfeld een vakantie naar een skigebied in Tirol geboekt. Tijd om met winterse dronebeelden van zeer hoge kwaliteit in de stemming te komen voor een periode van kou, ijs en sneeuw.

Zenmuse X7

De video Tirol – Over the Wilderness werd opgenomen met een DJI Inspire 2 met Zenmuse X7-camera. De shots werden gemaakt door het Oostenrijkse bedrijf 5kdigitalfilm, dat zich gespecialiseerd heeft in high-end drone-opnamen. Opdrachtgever was de Cine Tirol Film Commision.

De productie van de video vergde flink wat klimwerk van het team. “De regelgeving is vrij strikt in Oostenrijk, waardoor we de drone niet al te ver van ons vandaan konden laten vliegen. Dat betekende dat we veel moesten lopen en klimmen om de gewenste shots te kunnen maken. Maar dat is deel van de lol.”

ProRes

Om een zo hoog mogelijke beeldkwaliteit te verkrijgen werd er gefilmd in 4k prores 4444XQ 25p. De grading werd uitbesteed aan een gespecialiseerd bedrijf.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier