Rijkswaterstaat geeft in video uitleg over bruginspecties per drone

In de nabije toekomst zullen we in de buurt van infrastructuur zoals wegen en bruggen steeds vaker drones zien rondvliegen die bijvoorbeeld ingezet worden voor inspecties, incidentmanagement en verkeersmonitoring. Om weggebruikers daarop voor te bereiden heeft Rijkswaterstaat een uitlegvideo gepubliceerd over bruginspecties door middel van drones.

Publieksvoorlichting

De video maakt deel uit van de nieuwe reeks ‘O, zit dat zo’ uitlegvideo’s die de wegbeheerder over diverse onderwerpen maakt. In deze video’s wordt het publiek op een zeer laagdrempelige manier geïnformeerd over technieken en innovaties die Rijkswaterstaat inzet ter ondersteuning van haar onderhoudswerkzaamheden.

Bij de rol van Rijkswaterstaat als aanjager van innovaties zoals het gebruik van drones ten behoeve van inspecties hoort ook publieksvoorlichting. Het doel is om te voorkomen dat weggebruikers schrikken of afgeleid raken als ze een keer een drone naast de weg zien vliegen. Daarnaast laat Rijkswaterstaat zien dat inspecties per drones veiliger, goedkoper en met minder overlast voor schippers en automobilisten uitgevoerd kunnen worden dan met traditionele methoden.

Videokanaal

Op het YouTubekanaal van Rijkswaterstaat zijn niet alleen geanimeerde uitlegfilmpjes te vinden, maar ook timelapses van werkzaamheden, vlogs, VR 360º video’s en minidocumentaires.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier