Video

Kijken: Winter Wonderland – vanuit een racedrone!

Dat de winter is ingetreden is in ons land helaas nog niet echt te merken. De temperaturen zijn nog ruim boven de 10ºC en dat we een witte kerst tegemoet gaan kunnen we ons niet echt voorstellen. Gelukkig zijn andere delen van de wereld wél bedekt onder een dikke laag sneeuw. Droneracer Livyu FPV maakte van de gelegenheid gebruik om een paar winterse freestylekunstjes te vertonen.

Zelf FPV freestylen

Ie-de-re keer als we zo’n racedronevideo zien dan nemen we onszelf voor om ook aan de slag te gaan met FPV freestyling. Zelf een racedrone in elkaar knutselen is echt zo moeilijk niet, zoals je in deze special kunt zien. En je kunt altijd nog een kant-en-klare racedrone kopen, zoals de Walkera Furious 215. En als het gaat om oefenen: dat kun je ook thuis achter de computer, dankzij levensechte simulators.

Maar ja, chronisch tijdsgebrek hè… Wil je serieus kunnen freestylen met een racedrone, dan gaan daar flink wat oefenuurtjes in zitten. Bovendien heb je in Nederland ook nog eens het probleem dat je eigenlijk helemaal niet mag vliegen met een videobril op. Desondanks is er een groeiende FPV-scene in ons land en zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden om met drone racing en freestyling aan de slag te gaan, onder andere tijdens het NK droneracen.

Gebruikte setup

We dwalen af, terug naar de Winter Wonderland-video van Livyu FPV. Gevlogen werd met een racedrone op basis van het Source One 5” frame van Team BlackSheep, uitgerust met TBS Raven motoren met Cyclone 5046 props, Crossfire Micro RX ontvanger, KISS FC flight controller i.c.m. KISS ESCs, Foxeer Arrow V3 FPV camera, Unify Pro videozender en UXII UFL antenne. Het geheel werd van prik voorzien door een Tattu R-Line 1050 mAh 95c 6s accu.

Aan de ontvangende kant gebruikte Livyu FPV een Fatshark HD1 videobril met RapidFIRE module. De drone werd bestuurd met een Taranis X9D & Crossfire TX. De beelden werden opgenomen met een GoPro Hero5 Session met ND4 filter.

Enjoy!

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Kijken: Winter Wonderland – vanuit een racedrone!

  • Mijn interesse ligt dus totaal niet bij de race droes… sommige filmpjes zijn leuk om naar te kijken, van andere denk je, wat is de toegevoegde waarde… eigen mening, ieder zijn ding toch?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier