Gerucht

‘DJI presenteert begin januari Mavic 2-controller met ingebouwd scherm’

Tijdens gadgetbeurs CES 2019 die in januari plaatsvindt in Las Legas zal DJI een controller met ingebouwd scherm voor de Mavic 2 presenteren. Dat meldt de website DroneDJ, die het gerucht van een betrouwbare bron heeft vernomen. Mogelijk gaat het om hetzelfde 5,5” display dat DJI ook in de CrystalSky monitor heeft verwerkt.

Ingebouwde CrystalSky

Het gerucht dat er een controller met ingebouwd scherm voor de Mavic 2 aankomt doet al enige tijd de ronde. DJI leverde notabene zelf de voedingsbodem voor deze geruchten, aangezien sommige promotievideo’s een glimp van een controller toonden die afwijkt van de controller die standaard met de Mavic 2 wordt meegeleverd.

De controller die in één van die video’s te zien is lijkt op een Mavic 2-controller met een geïntegreerde 5,5” CrystalSky monitor. Dat zou een welkome aanvulling zijn, omdat het systeem dan nog sneller gebruiksklaar is en bovendien heb je dan niet meer het nadeel dat je door een binnenkomend belletje of smsje gestoord wordt tijdens het vliegen. Het scheelt ook dat de accu van je smartphone gespaard wordt.

Als de nieuwe controller inderdaad gebruik maakt van het CrystalSky-scherm, dan kun je het scherm ook bij vol daglicht nog goed aflezen, bleek uit onze eerdere test van de 5,5” CrystalSky-monitor in de Australische Outback. Dit scherm heeft een maximale helderheid van 1000 cd/m² en draait op een aangepaste versie van Android, met de DJI Go 4-app voorgeïnstalleerd.

CES 2019

Volgens de bron van DroneDJ zou DJI van plan zijn om de nieuwe controller tijdens de CES 2019 voor het eerst aan het publiek te tonen. Onduidelijk is nog wanneer de controller in de winkel ligt en wat de verkoopprijs wordt.

Ben je reeds in het bezit van een Mavic 2 en een CrystalSky 5,5″ monitor? Dan is het goed om te weten dat er beugeltjes zijn die je in staat stellen om de CrystalSky op de controller te monteren, onder andere van PolarPro.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “‘DJI presenteert begin januari Mavic 2-controller met ingebouwd scherm’

  • Zal ik dan nog even wachten met de aankoop van mijn Mavic 2 Pro of niet? Sta op het punt om die te kopen namelijk.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier