Video

Kijken: FPV dronebeelden van basejumpers

De laatste tijd plaatsen we wel érg vaak beelden die gemaakt zijn met FPV racedrones. Niet geheel zonder reden: vaak gaat het om bijzonder dynamische shots, zeker als het onderwerp van de video ook nog eens flink wat adrenaline oproept. Die ultieme combinatie is zeker aan de orde in deze FPV dronevideo van een middagje basejumpen.

BASE FPV

De dronebeelden in kwestie werden gemaakt door VerJan FPV. Basejumper Mike Zurek had wat van zijn eerdere beelden gezien en nodigde hem uit om een paar van zijn sprongen te komen filmen. Dat liet VerJan FPV zich geen twee keer zeggen en hij nam de uitnodiging dan ook graag aan.

Gewapend met het nieuwste van het nieuwste op het gebied van FPV racequads en een GoPro Hero 7 ging VerJan FPV mee op pad. Het resultaat zie je hieronder. Misschien is dit wel de start van een heel nieuw genre dronevideo’s, namelijk BASE FPV.

Hoe dan ook respect voor zowel de basejampers als de dronepiloot. Wij moesten in ieder geval het zweet van ons voorhoofd wissen na het bekijken van de video. Jij ook?

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier