ProProductnieuws

DJI lanceert Mavic 2 Enterprise Dual met FLIR warmtebeeldcamera

Dronemaker DJI heeft een nieuwe uitvoering van de Mavic 2 Enterprise gelanceerd, die naast een RGB camera beschikt over een warmtebeeldcamera die werd ontwikkeld in samenwerking met FLIR. De Mavic 2 Enterprise Dual kan net als de M2E voorzien worden van extra accessoires, zoals een LED zoeklamp of luidspreker. Optisch zoomen is niet mogelijk.

Gecombineerde RGB/IR sensor

Op het eerste gezicht lijkt de nieuwe Mavic 2 Enterprise Dual exact op de Mavic 2 Enterprise die eind oktober gelanceerd werd. Het grote verschil zit hem in de cameramodule: in plaats van de 2x optische zoomcamera van de Mavic 2 Enterprise is de Mavic 2 Enterprise Dual voorzien van een gecombineerde RGB/IR sensor.

Het grote voordeel daarvan is dat beide camera’s gimbalgestabiliseerd zijn en dat de piloot de kijkhoek op afstand kan aanpassen. Om de beide sensoren in één module te verwerken moest DJI wel de zoomfunctie van de gewone Mavic 2 Enterprise opofferen. Voor de rest zijn de drones exact gelijk aan elkaar, dus ook de nieuwe M2E Dual kan voorzien worden van accessoires zoals een LED search light en luidspreker.

In samenwerking met FLIR

De infraroodcamera in de M2E Dual werd ontwikkeld in samenwerking met het toonaangevende bedrijf FLIR. Het gaat om de FLIR Lepton thermal microcamera. Deze camera biedt deze een resolutie van 160×120 pixels, bij een verversingsfrequentie van 8,7 fps. Dankzij MSX-technologie kunnen details die vastgelegd worden met de zichtbaarlichtcamera over de IR-weergave worden geprojecteerd, voor een betere interpretatie van de warmtebeelden.

De RGB camera beschikt over een 1/2,3” sensor, met een fotoresolutie van 12 megapixels. Filmen kan in 4K resolutie. Het is mogelijk om in de DJI Pilot app eenvoudig te wisselen van weergave. Ook picture in picture behoort tot de mogelijkheden.

Verkoopprijs

De nieuwe M2ED krijgt een verkoopprijs van rond de drieduizend euro. Het systeem kan in principe alleen geleverd worden via DJI Enterprise dealers.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “DJI lanceert Mavic 2 Enterprise Dual met FLIR warmtebeeldcamera

 • Correctie, het specsheet op de website van DJI klopt helaas niet. Het betreft inderdaad een Lepton maar dan wel met een resolutie van ‘slechts’ 160×120, dit is inmiddels ook bevestigd door diverse Enterprise dealers.

  De Lepton-serie van FLIR is sowieso alleen maar leverbaar als 80×60 of 160×200. Een 640×480 FLIR-sensor zou ook helemaal niet passen, zowel niet qua fysieke ruimte als qua prijs waarvoor de M2D nu wordt aangeboden.

  Beantwoorden
  • Avatar foto Wiebe de Jager

   Poeh, dat is nogal een verschil. Erg slordig van DJI. Ik vond het al opmerkelijk, zo’n hoge resolutie voor zo’n kleine camera. Dan zou de XT2 meteen waardeloos zijn.. Dank voor je reactie en uiteraard is het bericht direct aangepast.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier