Doe mee aan het Dronewatch lezersonderzoek 2018 en maak kans op een backpack!

Vorig jaar hield Dronewatch voor het eerst een grootschalig lezersonderzoek. Honderden lezers gaven gehoor aan onze oproep om de enquête in te vullen, met zeer interessante conclusies tot gevolg. Ook dit jaar houden we weer een lezersonderzoek, waarvan we de resultaten begin 2019 bekend zullen maken. Onder de deelnemers verloten we een Drone Adventure Backpack van Torvol!

Inzicht in de dronesector

Om meer inzicht te krijgen in de achtergronden en voorkeuren van Nederlandse en Belgische dronegebruikers organiseert Dronewatch dit jaar voor de tweede keer een groot lezersonderzoek. Ben je in het bezit van een drone of overweeg je om een drone aan te schaffen voor particulier of beroepsmatig gebruik? Dan nodigen we je van harte uit om je mening te delen over een aantal kwesties.

Waarvoor gebruiken dronepiloten hun drone eigenlijk? Met wat voor drones vliegen mensen het meest? Hoe vaak komen crashes of fly-aways voor? Hoeveel mensen overwegen om beroepsmatig iets te gaan doen met drones en voor welk doel? Hoe denkt men over de aankomende Europese regelgeving? Welke belemmeringen ziet men als het gaat om het vliegen met drones? Deze en andere vragen komen allemaal aan bod.

Met de uitkomsten kunnen we de berichtgeving van Dronewatch beter laten aansluiten op de interesses van onze lezers. Zo brachten we naar aanleiding van de uitkomsten van het vorige lezersonderzoek dit jaar meer berichten gericht op professionele gebruikers van drones. Daarnaast helpt de input van onze lezers om kwesties op de agenda te zetten van politici en beleidsmakers in Den Haag.

Meedoen en winactie

Meedoen aan het onderzoek kan tot en met 31 december 2018. De resultaten worden medio januari gepubliceerd. Deelnemen kan desgewenst anoniem, maar wie kans wil maken op de Drone Adventure Backpack t.w.v. € 199,- die we mogen verloten van Torvol moet wel zijn of haar emailadres en naam invullen. De gegevens worden geanonimiseerd verwerkt en niet doorgegeven aan derden.

Ga naar de enquête (invullen duurt ca. 10 minuten)

 

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Doe mee aan het Dronewatch lezersonderzoek 2018 en maak kans op een backpack!

 • 22 december 2018 om 09:36
  Permalink

  Ik heb mijn drone voor mijn plezier en weet dat je persoon niet en bij vliegen vliegtuig enzovoort.

  Er zijn nog steeds mensen die het voor ander verpest

  Beantwoorden
  • 22 december 2018 om 14:59
   Permalink

   Helemaal mee eens. Zelf heb ik een DJI drone en vliegen in gebieden waar dit is verboden is niet mogelijk. Het zou beter zijn als alle fabrikanten van drones een dergelijk systeem hebben ingebouwd.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier