Dronefotografie

De 10 mooiste Nederlandse dronefoto’s van 2018

Ook afgelopen jaar gingen de leden van de Facebookgroep Dronefotografie en -video er weer vaak op uit om mooie beelden te maken van ons eigen land. In dit overzicht vind je 10 van de volgens ons mooiste dronefoto’s van Nederland die afgelopen jaar gemaakt werden. Weer of geen weer, zomer of winter: er zijn altijd mooie beelden te maken, blijkt wel uit dit overzicht!

1. Zaanse Schans in de mist

Nederlandser kan het bijna niet: de Zaanse Schans. Zeker bij mistig weer een dankbaar onderwerp voor dronefotografen. Deze foto werd gemaakt door Karel Ton / Droonz.nl.

2. Zonsopkomst in de Betuwe

Vroeg opstaan loont, zoals je kunt zien op deze dronefoto van het ochtendgloren bij Rumpt en Beesd in de Betuwe. Deze sfeervolle plaat werd gemaakt door Marinus de KeijerBetuwefotograaf.nl.

3. Scheveningse Pier bij avondlicht

Ook avondlicht is perfect voor sfeervolle opnamen. Deze foto van de Pier van Scheveningen werd kort na zonsondergang gemaakt door Jurre Jan de Wit‎.

4. Escher in het graan

Afgelopen zomer werden er door acht kunstenaar enorme kunstwerken geïnspireerd op de kunst van Maurits Cornelis Escher gemaakt in een aantal Friese graanvelden. Teade Wiersma maakte deze dronefoto van één van die kunstwerken.

5. Het wad bij de Dollard

Bij deze dronefoto weet je aanvankelijk niet waar je naar zit te kijken: het lijkt wel buitenaards. Toch is dit gewoon in Nederland, namelijk het wad bij de Dollard. De foto werd gemaakt door Reint Verkerk.

6. Bollenvelden bij Sassenheim

De bloembollenvelden zijn een geliefd onderwerp van dronefotografen. Zeker rondom Lisse is er ieder voorjaar weer veel moois te fotograferen, zoals Olaf Kroezen hier bij Sassenheim liet zien.

7. Pyramide van Austerlitz

In de bossen op de Utrechtse heuvelrug kom je vlakbij Doorn de Pyramide van Austerlitz tegen, in 1804 gebouwd door napoleontische soldaten. Dronevlieger Sander Bosse liet zijn drone recht boven de piramide vliegen en maakte deze abstracte dronefoto.

8. Windpark Eemmeerdijk

Deze indrukwekkende wolkenformatie boven het Windpark Eemmeerdijk nabij Zeewolde werd vanuit de lucht vastgelegd door Andre Prins.

9. Vesting Bourtange

Een foto uit eigen stal: Vesting Bourtange bij avondlicht. Gemaakt door Wiebe de Jager  van Dronewatch.

10. Schaduw in galop

De schaduwen van een aantal galopperende paarden zorgen vanuit de lucht voor een bijzonder schouwspel. De foto werd gemaakt door Johan van Boven.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “De 10 mooiste Nederlandse dronefoto’s van 2018

  • Hans de Wildt

    Inderdaad prachtige foto’s wiebe!!
    Goede keuze!!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier