Dronewatch introduceert koopgids met Beste keus en Beste koop

Omdat het voor beginnende dronepiloten soms lastig kan zijn om een goede keuze te maken voor een drone introduceert Dronewatch vandaag een koopgids met de ‘Beste keus’ en ‘Beste koop’. We geven met deze labels een indicatie van onze mening over de nu beschikbare drones, onderverdeeld in de categorieën ‘Beginner’, ‘Gevorderd’ en ‘Professional’.

‘Beste keus’ en ‘Beste koop’

De drones die de aanduiding ‘Beste keus’ en ‘Beste koop’ hebben zijn te herkennen aan de bijbehorende logo’s, een overzicht vind je op deze pagina. Om te bepalen welke drones als beste keus en beste koop uit de bus komen, letten we op de elementen gebruiksgemak, vliegtijd, portabiliteit, cameraprestaties, veelzijdigheid, beschikbaarheid en betaalbaarheid. Voor wat betreft de aanduiding ‘Beste koop’ speelt de betaalbaarheid een extra belangrijke rol.

Categorieën

Op dit moment is de beste koop in de categorie ‘Beginners’ de DJI Spark: met deze drone kun je na wat oefenen prima luchtfoto’s en video’s maken en het toestel is lekker klein en licht. De beste keus voor beginners is de Parrot Anafi, waarvan de 4K camera zowel 90º omlaag als 90º omhoog kan draaien.

In de categorie ‘Gevorderd’ is de DJI Mavic Air momenteel de beste koop. Deze drone biedt ondanks zijn compacte formaat goede cameraprestaties, een zeer acceptabele vliegduur en veel mogelijkheden. De beste keus is de DJI Mavic 2 Zoom, die wat ons betreft het meest veelzijdig is en dankzij features als dollyzoom en hyperlapse veel mogelijkheden biedt aan videomakers.

Mensen die beroepsmatig aan de slag willen met drones kunnen terecht in de categorie ‘Professional’. Daar staan voor beeldmakers op dit moment de DJI Mavic 2 Pro en Inspire 2 uitgelicht als beste koop en beste keus.

Updaten

Bij de komst van nieuwe drones en eventuele prijsverlagingen zullen de ‘Beste keus’ en ‘Beste koop’ indien nodig aangepast worden. We hopen dat onze mening over de nu beschikbare drones in Nederland lezers kan helpen bij het bepalen van hun keuze voor een drone.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!