Kijken: drone reel ‘World from above’ (+4 tips voor betere dronevideo’s)

Voor de laatste dronevideo die we dit jaar op deze plek uitlichten pakken we natuurlijk extra uit, met een video die zowel qua shots als montage hoog scoort. Deze keer kun je genieten van de drone reel ‘World from above’, die werd gemaakt door  Zilver Schmitz (17) uit Apeldoorn. In de video komen shots terug die met een DJI Mavic Pro gemaakt werden in Noorwegen, Elba, Frankrijk, Madeira en in ons eigen land. Als bonus krijg je een viertal tips van Zilver, deze vind je onder de video.

Tips van Zilver:

1. Schiet in 4K 30fps: op deze manier kun je tijdens het editen je footage uitrekken naar 80% snelheid. Dit geeft de beelden een hele mooie cinematografische look. Mocht je dit toch niks vinden, heb je nog steeds je 4K kwaliteit maar laat je hem gewoon op 100% snelheid lopen.

2. Bij de instellingen van je drone kun je de snelheid en zogenaamde smoothness waarmee je de camera bedient aanpassen. Speel eens met deze instellingen. Op deze manier worden de pans van de gimbal veel smoother en ziet alles er toch nog even een tikkie professioneler uit.

3. Gebruik de intelligent flight modes van je drone. Wanneer je de drone bijvoorbeeld rondjes laat vliegen (POI) hoef jij alleen nog maar te letten op het bedienen van de camera. Je hoeft dan niet ook nog in de gaten te houden hoe je je drone laat vliegen.

4. Hou het niet bij de standaard shots van links naar rechts of van voor naar achter. Gooi alles door elkaar en beweeg met de camera, dan pas krijg je écht vette droneshots die zich onderscheiden van de rest.

Meer zien van Zilver? Check ook zijn video Moments of Madeira, die we eerder dit jaar plaatsen. 

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier