Video

Kijken: ravage door vreugdevuur Scheveningen (+3D modellen van de brandstapels)

Wat een feestelijk begin van het jaar had moeten worden eindigde voor veel inwoners van Scheveningen in een absolute nachtmerrie. Dankzij een aanlandige wind veranderde het vreugdevuur op het strand in een waar inferno. Een dag na de brand is op dronebeelden van Dronewatch goed te zien hoe groot de schade is aan de directe omgeving en wat erbij komt kijken om de smeulende brandstapel te doven.

Onderstaande opnamen werden gemaakt met de DJI Mavic 2 Zoom en de nieuwe Osmo Pocket voor de grondbeelden. Het voordeel van de Mavic 2 Zoom is dat deze deels optisch en deels digitaal kan inzoomen, zodat er een veilige afstand aangehouden kan worden. De Osmo Pocket is ideaal voor het maken van gestabiliseerde close-up beelden en is snel gebruiksklaar.

Brandstapel Duindorp

Het vreugdevuur op het Zuiderstrand bij Duindorp gaf gelukkig geen problemen tijdens de jaarwisseling. Hoe gigantisch groot deze brandstapel was is goed te zien op deze dronebeelden die gemaakt werden op oudjaarsdag.

3D modellen van beide brandstapels

Van beide brandstapels werden met behulp van fotogrammetrie op oudjaarsdag ook nog 3D modellen gemaakt. Wellicht dat de brandweer op basis van deze modellen nog uitspraken kan doen over het volume van de stapels.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Kijken: ravage door vreugdevuur Scheveningen (+3D modellen van de brandstapels)

  • J.florisson

    Kijk ook even op mijn site jan florisson facabook wat een top drone met oud jaar bij het vreugdevuur groeten jan florisson

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier