Preview

Horrorkomedie ‘The Drone’ landt binnenkort in de bioscopen

Ken je de film Child’s Play nog, waarin de onschuldig ogende speelgoedpop Chuckie bezeten blijkt te zijn door de ziel van een seriemoordenaar en ’s nachts verandert in een bloeddorstig monster? Dat concept heeft regisseur Jordan Rubin afgestoft en in een modern jasje gegoten, met een drone in de hoofdrol. Zijn komische horrorfilm The Drone is binnenkort te zien in de bioscoop, blijkt uit de release van de officiële trailer.

Serieuze ondertoon

De plot van de film laat zich in een paar zinnen samenvatten: een cadeau gegeven drone blijkt er een eigen willetje op na te houden en begint zijn eigenaren, een pasgetrouwd stel, te bespioneren. Maar daar blijft het niet bij: de quadcopter verandert langzaamaan in een angstaanjagende moordmachine, die niet zal rusten totdat alles en iedereen in de omgeving aan stukken gezaagd is…

Ergens zit er wel een serieuze ondertoon in de film. Als gevolg van de opmars van slimme lampen, stemassistenten, webcams, thermostaten in je huis is je leefomgeving in een rap tempo aan het digitaliseren. Dat is geen probleem zolang alles goed werkt en de technologie doet wat er van verlangd wordt. Maar wat nu als dat niet zo is, en al die infrastructuur een eigen leven gaat leiden? Worden we onderhand niet een gevangene van de techniek?

‘Landing soon’

Als je van over the top horrorfilms houdt en ook nog eens een voorliefde hebt voor drones, dan kun je natuurlijk niet om deze film heen. We zullen hem dan ook zeker gaan bekijken in de bioscoop, zodra deze in Nederlandse theaters verschijnt. Dat kan misschien nog wel even duren, zeker gezien het feit dat we in juni 2015 al over deze film schreven. Maar volgens de maker is de film nu toch echt ‘landing soon’. De wereldpremière is in ieder geval op 28 januari, tijdens het Slamdance festival.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Horrorkomedie ‘The Drone’ landt binnenkort in de bioscopen

  • Dus pas maar op, want voor je het weet kruipt je Phantom 3 tussen de benen van je vrouw! 😀

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier