Opmerkelijk

101-jarige bewijst: dronevliegen is voor alle leeftijden

Je bent nooit te oud om iets te leren. Aangenomen dat je ogen en motoriek nog goed zijn, geldt dat zeker ook voor het vliegen met drones. Dat bewijst de 101-jarige Doris Dorsey uit de Verenigde Staten, die na een korte toelichting met plezier een Phantom 4 Pro liet rondvliegen. Haar maiden flight werd vastgelegd op video.

Nog steeds leergierig

Het initiatief voor deze toch wel bijzondere droneles werd genomen door Ken Heron. Zijn oma was goed bevriend met Doris, en hij kent de inmiddels hoogbejaarde dame daarom al zijn hele leven. In haar werkzame leven was Doris lerares en ondanks haar leeftijd is ze nog steeds erg leergierig.

Onderweg naar de vlieglocatie vraagt Ken aan Doris of ze al eens met drones heeft gevlogen. Dat is niet het geval. Wel heeft ze wel eens foto’s van drones gezien. Problemen met de bediening van voertuigen heeft ze in ieder geval niet, Doris rijdt nog regelmatig in haar auto.

Eenmaal aangekomen op de vlieglocatie geeft Ken eerst een korte demonstratie van de werking van de drone en de zender, waarna Doris de controller overneemt. Ietwat onwennig laat ze de drone vervolgens een aantal vliegbewegingen maken, onder het toeziend oog van Ken. “Ik zou het graag nog eens doen”, zegt Doris na afloop.

Oudste dronevlieger in Nederland?

Zo zie je maar weer: je bent nooit te oud om iets te leren. Ook niet in Nederland: voor zover we weten is de oudste lezer van Dronewatch die zelf ook met drones vliegt 87 jaar oud. Ken jij een ook een ouder iemand die met drones vliegt? Laat het ons weten in de comments!

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier