Productnieuws

DJI lanceert Smart Controller met ingebouwd scherm voor Mavic 2

Op de gadgetbeurs CES heeft DJI een nieuwe controller voor de Mavic 2-serie drones geïntroduceerd, de DJI Smart Controller. Deze controller is reeds voorzien van een ingebouwd 5,5” display en er hoeft dus geen smartphone of tablet meer geplaatst te worden. Dankzij het geïntegreerde scherm is de drone nog sneller gebruiksklaar te maken.

Ingebouwde CrystalSky

De komst van een remote controller met ingebouwd display was al voorspeld. Het was notabene DJI zelf die hintte op zo’n zender: in een aantal promotiefilmpjes voor de Mavic 2 Zoom en Pro drones was er in sommige shots namelijk een controller zichtbaar die duidelijk afweek van de controller die standaard met de Mavic 2 wordt geleverd.

Het ingebouwde scherm betreft hetzelfde scherm als die in de CrystalSky monitor. Het gaat om een display met hoge helderheid (1000 cd/m²) en contrast, ideaal voor buitengebruik. Net als bij de gewone Mavic 2-controller wordt voor de videoverbinding gebruik gemaakt van OcuSync 2.0, dat beeldoverdracht in 1080p HD mogelijk maakt.

Android

Standaard heeft DJI een aantal apps op de controller geïnstalleerd, waaronder DJI Go 4 en de app SkyTalk, voor het live streamen naar social media-platformen zoals Facebook en Instagram. Het display draait op het Android besturingssysteem en gebruikers kunnen ook zelf apps installeren. De batterijduur is ongeveer 2,5 uur. De controller kan in extreme weersomstandigheden gebruikt worden, gegeven het temperatuurbereik van -20 tot +40ºC.

De controller is compatible met alle Mavic 2 drones, dus de Mavic 2 Zoom, Mavic 2 Pro en de Mavic 2 Enterprise. Interessant is het feit dat de controller is voorzien van een ingebouwde HDMI-poort, voor de weergave van videobeelden op een extern scherm.

Prijs en beschikbaarheid

De DJI Smart Controller is per direct leverbaar via de webshop van DJI. De verkoopprijs bedraagt € 649,-. Er komen ook Mavic 2 Pro+ en Mavic 2 Zoom+ bundels op de markt: dan betaal je iets van 400 euro extra voor deze controller bij aanschaf van een Mavic 2.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “DJI lanceert Smart Controller met ingebouwd scherm voor Mavic 2

  • Thijs Gerretsen

    Is het scherm van de DJI controller ook te gebruiken als externe monitor voor een systeemcamera als de Sony a7 lll of Panasonic GH5? Dit in verband met zo min mogelijk meenemen tijdens een reis.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier