Nieuws

Vliegveld Heathrow korte tijd stilgelegd na dronemelding

Het vertrekkende vliegverkeer vanaf vliegveld Heathrow bij Londen heeft korte tijd stilgelegen nadat er melding werd gemaakt van een drone. De politie onderzoekt de zaak. De onderbreking komt nog geen maand na de chaotische taferelen op Gatwick airport, waarbij een hele serie dronemeldingen zorgden voor een dagenlange zoektocht naar de vermeende dronepiloten.

‘Voorzorgsmaatregel’

“Het stilleggen van het vliegverkeer is een voorzorgsmaatregel, bedoeld om de veiligheid van de passagiers te waarborgen. We bieden onze excuses aan voor het ongemak” schreef de luchthaven over de maatregel op Twitter.

Verdere details over het voorval zijn nog niet bekend gemaakt. De Metropolitan Police doet onderzoek naar de melding. Ongeveer een uur na de maatregel kwam het vliegverkeer weer op gang.

Gatwick

Net voor kerst vorig jaar zorgde meldingen van drones bij vliegveld Londen Gatwick voor het bijna drie dagen stilleggen van al het luchtverkeer. Er werden in allerijl dronedetectors geïnstalleerd, maar tot op heden is er nog steeds geen sluitend bewijs geleverd dat er daadwerkelijk drones in de nabijheid van de luchthaven hebben gevlogen.

Naar aanleiding van het voorval kondigden de luchthavenbesturen van Gatwick en Heathrow aan ‘miljoenen ponden‘ te gaan investeren in anti-drone apparatuur.

Heksenjacht

Wereldwijd zorgde de ophef rond Gatwick voor veel verontwaardigde reacties bij dronepiloten. Zowel politie als luchthavendirectie zouden overtrokken hebben gereageerd op de binnengekomen meldingen. Veel dronevliegers vragen zich af waarom er weken later nog steeds geen bewijs is geleverd voor de rond de luchthaven vliegende drones.

(coverfoto: Mario Roberto Duran Ortiz, CC BY)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier