Productnieuws

AirSelfie presenteert drie nieuwe selfie-drones op de CES

Inspelend op de vraag naar miniatuurdrones die zich vooral lenen voor het maken van selfies en actieopnamen heeft dronemaker AirSelfie maar liefst drie nieuwe selfie-drones gepresenteerd op de CES in Las Vegas. De AIR 100 wordt bediend middels een smartphone app. De AIR ZEN en AIR DUO zijn voorzien van een techniek die handsfree bediening mogelijk maakt. Bij alle drie de drones zijn de propellers volledig afgeschermd, voor extra veiligheid.

AIR 100, AIR ZEN, AIR DUO

Instapmodel AIR 100 is met een verkoopprijs van $99,95 de goedkoopste drone van het trio. De drone is bedoeld voor dronepiloten van 10 jaar en ouder, die af en toe een leuke snapshot willen maken vanuit een uniek perspectief. De drone heeft een 12 megapixel camera en wordt bediend met de One-Touch app. De vliegtijd is zo’n 6 minuten.

De AIR ZEN is naar eigen zeggen de eerste volledig autonome en waterbestendige drone. De 13 megapixel camera is voorzien van een groothoeklens, zodat alle actie rondom wordt vastgelegd. Filmen kan in 4K en voor de bediening is geen smartphone nodig. Deze drone gaat $139,95 kosten.

Het topmodel in de lijn is de AIR DUO. Deze drone heeft twee camera’s aan boord, een 12MP FOV 80° frontcamera en een 12MP FOV 110° groothoek camera. De body is gemaakt van aluminium en de vliegtijd bedraagt ongeveer 7 minuten. De accu kan verwisseld worden. Deze variant kost $229,95.

In 2019 op de markt

“AirSelfie is de eerste camera die je in staat stelt om je te focussen op hetgeen je aan het doen bent, terwijl de AirSelfie je verrichtingen opneemt. We nodigen iedereen uit om onze stand op de CES te bezoeken en te zien hoe we luchtfotografie tot op een nieuwe hoogte brengen”, aldus AirSelfie-ceo Stefano Cabella.

De nieuwe AirSelfie AIR camera modellen komen in de loop van 2019 op de markt. Het bedrijf is momenteel een netwerk van distributiepartners aan het opzetten, onder andere in Nederland en België. In eerste instantie zullen de drones te koop worden aangeboden in taxfree winkels op luchthavens. Europese prijzen zijn nog niet bekend.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier