Overig

Forum DronePilots.nl verwelkomt tweeduizendste lid

Een mooie mijlpaal voor het forum DronePilots.nl, dat eind 2016 mede door Dronewatch in het leven werd groepen: vandaag heeft het 2.000e lid zich aangemeld voor het forum. Samen zijn de leden goed voor al ruim 3.300 topics en meer dan 17.000 berichten. Het forum wordt ook goed bezocht door niet-forumleden.

Gestage groei

“Het forum werd in het leven geroepen om Nederlandstalige dronevliegers een plek te geven om op een laagdrempelige manier over de meest uiteenlopende onderwerpen te discussiëren en tips uit te wisselen. Dat daar behoefte aan is, blijkt wel uit de constante toeloop van nieuwe leden”, aldus mede-initiatiefnemer Wiebe de Jager van Dronewatch.

“Op het forum zie je zowel vragen van professionals als recreatieve dronevliegers gesteld worden. Een kleine harde kern van forumleden is dagelijks actief. Andere leden zijn minder vaak online en plaatsen soms maar één of twee bijdragen. Over het algemeen is de sfeer goed, men is behulpzaam naar elkaar. Heel soms lopen de gemoederen wat hoger op, vooral als het over regelgeving gaat. Maar dat is inherent aan een online forum”, stelt Frederick Gordts van MaxxUAV.eu.

Via Google en nieuwsbrief

Het forum wordt niet alleen goed bezocht door de forumleden. Ook niet-geregistreerde personen weten de conversaties op het forum steeds beter te vinden, voornamelijk via Google. Ook worden wekelijks de meest besproken topics uitgelicht in de Dronewatch nieuwsbrief.

Sinds de start groeit het aantal dagelijkse bezoekers gestaag. Momenteel wordt het forum dagelijks door een paar honderd mensen bezocht. Het merendeel van de mensen logt in via de browser. Het overige deel bezoekt dronepilots.nl via de gratis mobiele app, die zowel beschikbaar is voor iOS als voor Android.

Op naar het 3.000e lid

De vorige mijlpaal van 1.000 geregistreerde gebruikers werd behaald op 18 september 2017. Als de aanwas van nieuwe leden in hetzelfde tempo blijft doorgaan, zal het 3.000e forumlid medio 2020 verwelkomd kunnen worden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier