Overig

Dronewatch ontvangt Linie Award voor aerial VR-tour van waterlinie

Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsborrel van Stichting Liniebreed Ondernemen (SLO) heeft Wiebe de Jager van Dronewatch de Linie Award 2018 in ontvangst mogen nemen voor zijn 360º luchtfototour van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, die te zien is op contentplatform Show Me Holland. De tour omvat zestig gedetailleerde panoramafoto’s die middels hotspots aan elkaar gelinkt zijn.

Bekendheid waterlinies bevorderen

De Linie Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een ondernemend persoon die in het afgelopen jaar opvallend heeft bijgedragen aan het economisch rendement, het maatschappelijke draagvlak en aan de bekendheid van de Waterlinies. Dit jaar streden acht ondernemers om de prijs. Tijdens de bijeenkomst kregen zij ieder twee minuten de tijd om hun project te pitchen aan de aanwezigen.

Volgens SLO-directrice Juke van Niekerk laat de 360º VR-tour goed de onderlinge samenhang van de diverse linielocaties zien, iets wat met de mogelijke UNESCO-werelderfgoednominatie van groot belang is. Ook werd het ondernemerschap dat ten grondslag lag aan het project geprezen: de tour werd op eigen initiatief en zonder financiering van derden gerealiseerd.

Toekomstplannen

De Jager is blij met de Award. “Het was een prachtig project om te doen en ik kan wel zeggen dat ik fan ben geworden van de waterlinie. Mijn streven is nu om de tour uit te breiden met interactieve elementen, om zodoende een educatief element aan te brengen. Ook wil ik de panoramafoto’s ontsluiten via de beeldbank van Wikipedia, zodat artikelen over de waterlinie verrijkt kunnen worden met de 360º dronefoto’s.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier