Kijken: deze artistieke video werd belicht door een 1600W led drone

Voor het in beeld brengen van een ‘visueel gedicht’ met als titel “The Place Where” gebruikte de Amerikaanse cinematograaf Tim Sessler onlangs een drone met een 1600W ledlamp aan boord. Door deze door het gangenstelsel van een verlaten cementmijn te laten vliegen ontstonden een aantal beklemmende shots.

Visueel kunstwerk

De video werd opgenomen in de Widow Jane Mine in de plaats Rosendale, gelegen in de staat New York. Deze oude cementmijn is een walhalla voor creatievelingen uit New York City: in het verleden deed de mijn onder meer dienst als geluidsstudio. Ook wordt de mijn met enige regelmaat gebruikt als ondergronds theater.

Filmmaker Tim Sessler kwam op het idee om een visueel kunstwerk te maken in en rondom de mijn. Daarvoor maakte hij onder andere gebruik van een aantal drones met ledlampen aan boord, met een vermogen variërend van 400W tot 1600W. Door die langzaam door het gangenstelsel en boven de bomen rondom de mijn te laten vliegen verkreeg hij een serie opmerkelijke beelden.

‘Krachtigste led drone van dit moment’

Voor het maken van de opnamen gebruikte Sessler een lichtgevoelige RED Monstro Vista Vision camera: “We konden deze pushen tot een gevoeligheid van 12.800 ISO, normaal gesproken ongehoord voor een cinemacamera.” Volgens Sessler was de vliegende ledlamp bovendien de krachtigste in zijn soort van dit moment. (Die claim moet je overigens met een korrel zout nemen, want het Nederlandse bedrijf Kiwi Aerial Shots vliegt al met een 1800W led drone.)

Bekijk ook onderstaande behind the screens, waarin je ziet hoe de LED drone door de gangen van de mijn navigeert.

(bron: Brooklyn Aerials – coverfoto: Pictures Fabryc)

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier