Drone Volt presenteert Hercules 20 heavy lifter drone

De in Frankrijk gebaseerde ontwikkelaar van drones voor de enterprise-markt Drone Volt heeft een heavy lifter drone gepresenteerd die payloads tot maximaal 20 kg kan vervoeren: de Hercules 20. Het toestel kan onder andere ingezet worden voor het uitvoeren van inspecties of het gericht sprayen van bestrijdingsmiddelen ten behoeve van de landbouw.

Heavy duty

De Hercules 20 is een doorontwikkeling van de H10 drone die Drone Volt al in het assortiment had. De vraag naar drones die payloads van meer dan 10 kg kunnen vervoeren of een langere vliegtijd bieden bij gebruik van kleinere payloads leidde tot de H20.

Het systeem is bedoeld voor gebruikers in de agrisector, inspectiebranche of in de hoek van surveillance en security. Zo is er de Hercules 20 Spray, waarbij het toestel wordt voorzien van een vloeistofreservoir en sproeiarmen, ten behoeve van precisielandbouw. Een andere payloadoptie betreft een gimbalgestabiliseerde 30x optische zoomcamera, aangevuld met een FLIR warmtebeeldcamera.

Vliegtijd en afmetingen

Uitgerust met in totaal 4 accu’s kan de H20 tot 45 minuten in de lucht blijven indien deze wordt voorzien van een payload tot 5 kg. Bij een payload van 20 kg gaat de vliegtijd omlaag naar 10 minuten. Tijdens testvluchten bleek het systeem in staat om een payload van 35 kg te tillen, maar de officiële payloadcapaciteit is vastgesteld op 25 kg. Het maximale startgewicht (mtow) is 45 kg.

In startklare toestand meet de drone 1 bij 1 meter. Dankzij de afneembare armen en landingsgestel kan de drone qua formaat tot 60% van de normale omvang worden teruggebracht, om zodoende het transport te vereenvoudigen. De armen kunnen met behulp van opzetstukken ook verlengd worden, zodat er grotere propellers gemonteerd kunnen worden.

Redundantie en informatieveiligheid

Ten behoeve van redundantie in de positiebepaling is het GNSS-systeem van de H20 compatibel met maar liefst 4 satellietnetwerken: GPS, GLONASS, BEIDOU en het Europese Galileo. Voor extra nauwkeurigheid is er bovendien de optie om met RTK GPS te werken.

De flight computer is gebaseerd op een gemodificeerde versie van het open source Pixhawk-systeem. Er is geen communicatie met externe servers vereist om de drone te activeren of tijdens het uitvoeren van missies. Drone Volt garandeert op geen enkele manier flight logs of opnamen van gebruikers te bewaren.

De zender en videolink hebben met gebruik van een optionele long range kit een bereik van 5 km. Dankzij AES 256 encryptie kan het signaal niet door derden ontcijferd worden.

Maatwerk en support

Afnemers van de Hercules 20 ontvangen een professionele training door Drone Volt. Er zijn diverse opties voor ondersteuning, onderhoud en maatwerk oplossingen. Desgewenst kan de drone door derden onder een andere merknaam op de markt gebracht worden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier