Gerucht

DJI komt mogelijk nog dit voorjaar met de CrystalSky 2

De recente lancering van de DJI Smart Controller met ingebouwd scherm heeft het geruchtencircuit over de aanstaande lancering van een opvolger van de eerste versie van de CrystalSky-monitor flink doen aanzwellen. Uit eerste testen blijkt dat de monitor in de Smart Controller ruim 2x zo snel is dan de huidige CrystalSky, dankzij een nieuwe microprocessor. Diezelfde processor zal waarschijnlijk ook terug te vinden zijn in de CrystalSky 2.

Helder scherm

De eerste versie van de CrystalSky monitor (review) werd begin 2017 aangekondigd. De monitor, die in twee schermformaten beschikbaar is, wordt gekenmerkt door een zeer helder scherm: de 5,5″ versie heeft een helderheid van 1.000 cd/m², de 7,85″ versie kan zelfs geleverd worden met scherm dat 2.000 cd/m² haalt. Het display draait op Android en heeft standaard zowel DJI Go als DJI Go 4 geïnstalleerd staan. Het installeren van applicaties van derden is echter niet mogelijk, tot frustratie van velen.

Uit een tear down van de nieuwe DJI Smart Controller voor de Mavic 2 blijkt dat het ingebouwde display van hetzelfde type is als dat van de 5,5” CrystalSky. Het scherm wordt echter aangedreven door de veel snellere Rockchip 3399. Een ander verschil is dat het display van de Smart Controller ook de installatie van apps van derden toelaat.

Apps van derden

Het feit dat de nieuwe Smart Controller over geavanceerdere schermhardware beschikt dan de CrystalSky doet vermoeden dat het niet lang zal duren voordat DJI met een CrystalSky 2 op de markt komt, mogelijk nog dit voorjaar. Het voornaamste voordeel is dat deze dan ook apps van derden kan draaien, zoals Litchi of DroneDeploy.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier