Bill Cosby in gevangenis gestalkt door drone van paparazzo

De de voor seksueel misbruik veroordeelde comedyster Bill Cosby is op de binnenplaats van een gevangenis in Pennsylvania lastig gevallen door een drone, die vermoedelijk werd bestuurd door een paparazzo die vanuit de lucht een foto van hem wilde maken. Nadat bewakers de drone in het oog kregen werd de binnenplaats direct ontruimd. Om herhaling te voorkomen is er inmiddels een drone-detectiesysteem geïnstalleerd.

Mediadrone

Volgens een woordvoerder wordt er hard gezocht naar de bestuurder van de drone. “Het is in Pennsylvania verboden om met een drone boven een penitentiaire inrichting te vliegen en we werken samen met de politie om degene die de drone bestuurde op te pakken.”

Een woordvoerder van Cosby is er zeker van dat het om een mediadrone gaat. Eerder vlogen er ook drones van paparazzi boven het huis van Cosby in Montgomery County, net buiten Philadelphia. Die beelden verschenen vervolgens in roddelbladen.

Groeiend probleem

Het illegaal gebruik van drones rondom gevangenissen is een groeiend probleem. Niet alleen worden drones ingezet om drugs, telefoons en zelfs zagen over de gevangenismuren te smokkelen, drones worden nu dus ook gebruikt om bekende gevangenen te bespieden. Het verbond van Britse gevangenbewaarders riep dronefabrikanten daarom op om locaties van gevangenissen toe te voegen aan de lijst met nofly-zones in het geheugen van hun drones.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!