#advPro

Eerste landelijke conferentie over drones in het onderwijs op 7 november

Wat kun je als onderwijzer met het fenomeen ‘drone’? Hoe incorporeer je de drone als innovatieve technologie in een curriculum? Hoe ga je als school om met de regelgeving voor drones? Deze en andere vragen komen op donderdag 7 november aan bod tijdens de Onderwijsconferentie Drones 2019, die wordt georganiseerd door Drone Class. Het cultureel centrum Rozet in Arnhem vormt het decor van dit landelijke event, waar scholen uit alle onderwijssectoren, drone experts en bedrijven bijeenkomen.

Drones in lesverband

Drones worden steeds populairder op scholen. Docenten zetten deze onder andere in om leerlingen enthousiast te maken voor techniek. Drones worden gebouwd, geprogrammeerd en er worden zelfs wedstrijden mee gehouden. Uitgevers haken op deze ontwikkeling in door onderwijsprogramma’s met drones te aan te bieden. In het middelbaar beroepsonderwijs bestaan er keuzedelen rondom drones en momenteel worden de mogelijkheden voor een opleiding tot ‘drone specialist’ verkend, die jonge zelfstandig vliegende ondernemers aflevert op de Europese arbeidsmarkt.

Het beroepsmatig gebruik van drones is voor scholen echter nog een aandachtspunt. Niet overal zijn alle wettelijke regels en verplichtingen voor het vliegen bekend of al helemaal doorgevoerd. Veranderende regelgeving, nieuwe technologische ontwikkelingen en good practices uit het onderwijs worden tijdens de conferentie gedeeld.

Onder andere drone expert Wiebe de Jager van Dronewatch en een internationaal bedrijf verzorgen keynotes. Oud-Nederlands kampioen drone racen en dronepiloot Sander Welgraven (21) verzorgt een workshop over de opleiding ROC-light die scholen voorbereidt op beroepsmatig gebruik van drones. Drone deskundige Bart van Maarle (speeddrones.nl) geeft alle ins en outs over het bouwen van drones. Onderwijsspecialist Anne Topma (Techni Science) presenteert een programma voor vmbo scholen, waarin drones centraal staan.

Line-up en tickets

De volledige line up van workshops is te vinden op de conferentiewebsite, waar de ticketverkoop inmiddels is gestart. Onderwijsconferentie Drones 2019 richt zich op zowel op leraren als op ontwikkelaars en management van scholen uit po/vo/mbo/hbo.

Aanmelden

Avatar foto

Adverteerder

Af en toe lees je op Dronewatch gesponsorde artikelen of advertorials, afkomstig van (of geschreven in opdracht van) externe partijen. Ben je ook geïnteresseerd om een advertorial te plaatsen op Dronewatch? Neem dan contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier